Meghalt a Goldfinger sztárja, Honor Blackman

Meghalt a Goldfinger sztárja, Honor Blackman

Honor Blackman

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Kilencvennégy éves korában elhunyt Honor Blackman színésznő, akit többek között a Goldfinger című James Bond-filmből ismerhettek a nézők. A családja által kiadott közleményből kiderült, Sussex-i otthonában halt meg, természetes okok miatt. Két gyermeke, Barnaby és Lottie, valamint négy unokája gyászolja.

Honor Blackman 1925. augusztus 22-én született az Essex-i Plaistow-ban. Tizenöt éves korára már színészleckéket vett, és a Guildhall Zene- és Drámaiskolában kezdett tanulni. Színpadi szerepeket kapott, és már felbukkant – igaz, szöveges szerep nélkül – egy 1947-es filmben, a Fame is the Spur-ben.

A negyvenes-ötvenes években folyamatosan láthattuk olyan munkákban, mint a Quartet, az Összeesküvők vagy a Viszontlátásra a kiállításon, sőt, egy 1958-as Titanic-filmben, az Emlékezetes éjszakában is szerepelt. Az 1968-as Shalakóban Sean Connery és Brigitte Bardot oldalán játszott, míg a 71-es Something Big-ben Dean Martinnal.

A hatvanas évek eleji sorozatban, a The Avengers-ben Catherine Gale-t alakította, ennek a szerepnek köszönhetően választották ki aztán a Goldfinger szerepére. Pussy Galore kifejezetten erős karakter volt, egyébként öt évvel idősebb is, mint filmbeli partnere, Sean Connery. Akivel szemben a filmben judoharcba is bocsátkozik, és az ellenlábasaként indul, de Bond persze megkörnyékezi, és végül sikere lesz a nőnél. Honor Blackman 38 éves volt ekkor, nála rendre fiatalabb színésznők játszhattak csak Bond-lányt előtte és később is.

Herát alakíthatta az 1963-as Az aranygyapjú legendájában, de szerepelt aztán a Harc Rómáért, az Oroszlánok között és a Bridget Jones naplója című filmekben is.