Mucsi Zoltán: Tényleg herótom van már a propagandától

Mucsi Zoltán: Tényleg herótom van már a propagandától

Mucsi Zoltán (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Példátlannak nevezte a Színművészetin zajló eseményeket Mucsi Zoltán a Válasz Online-nak adott interjújában. A színész szerint nincs olyan helyzet, amelyen ne lehet javítani, ám szavai szerint „ez a mód viszont, hogy le sem ülnek a Színművészeti vezetésével, hogy semmilyen egyeztetés nincs, az példátlan”. Attól pedig – ahogy fogalmazott – kiveri a víz, amikor karaktergyilkossággal igyekeznek ügyeket elintézni.

Mucsi Zoltán úgy látja, nincs mit finomkodni azon, ami most a Színművészetivel történik. – Tényleg herótom van már a propagandától és a gerjesztett megosztottságtól – fogalmazott arra utalva, hogy „Székely Gábort propagandisták kommunistázzák”. Óriásinak nevezte a politikai megosztottságot, miközben a színházi szakma pontosan tudja, milyen jelentős Székely Gábor, Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás munkássága. – Kétségbeejtő, hogy a szakmaiságuk helyett ma többnyire ideológiai alapon pozicionálnak embereket – mondta.

A színész kitért arra is, hogy a tervek szerint októberben mutatnak be egy új darabot – Vișniec: III. Richárd betiltva –, már ha egyáltalán bemutatják. Ebben a vírushelyzetben ugyanis semmi sem biztos. Mint mondta, ha kimarad még egy évad, akkor vége a magyar színháznak. És a színészeknek.