Neked mit jelent az autonómia?

Neked mit jelent az autonómia?

Free SZFE feliratú tábla a Színház- és Filmművészeti Egyetemért rendezett Kossuth téri tüntetésen 2020. július 3-án (Fotó: Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember 1-én vonta blokád alá a Színház- és Filmművészeti Egyetem diáksága az egyetem Vas utcai épületét, így tiltakozva az egyetem átalakítása, és konkrétan Vidnyánszky Attila személye ellen, aki tucatnyi más pozíciója mellett az SZFE-t kézi irányításra kapcsoló alapítványi kuratórium vezetésének terhét is magára vállalta.

A SZFE hallgatósága most filmfesztivált hirdetett, melyre olyan, maximum 3 perces alkotásokat várnak, melyek az autonómia, szolidaritás vagy diákmozgalom kérdéskörével foglalkoznak. Műfaji követelmények nincsenek, csak annyit kérnek a diákok, hogy angol nyelvű feliratok készüljenek az művekhez. A beérkezett alkotásokat a diákokból álló grémium mellett Enyedi Ildikó, Mundruczó Kornél és Hajdu Szabolcs bírálja el. A kiválasztott filmeket egy zárt vetítésen láthatják a diákok, de később online is elérhetővé teszik azokat.

A filmeket szeptember 25-ig várják a freeszfefilmfestival [at] gmail [dot] com címre.