Újraindulnak a városi séták Budapesten

Újraindulnak a városi séták Budapesten

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Sétaszövetség tagjai (Budastep, Hosszúlépés. Járunk?, Imagine Budapest) közös döntéssel újraindítják a jellemzően szabadtéren zajló, kis létszámmal induló városi sétákat a kijárási korlátozások megszüntetésével.

Mint közleményükben írják – figyelembe véve a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai ajánlásait –, kizárólag olyan helyen tartanak a közeljövőben sétát, ahol biztosítani tudják a másfél méteres védőtávolság betartását, míg a maximális létszámot úgy korlátozzák, hogy a biztonsági előírások betarthatóak legyenek. A sétákon csak azokat fogadják, akik egészségesek, a magukat betegnek érző vendégeknek pedig biztosítják a rugalmas lemondási és átfoglalási feltételeket.

Emellett a sétálóknak javasolják a maszk viselését, zárt térben pedig kötelezővé teszik azt, nem utolsósorban pedig a programokat az érintésmentes vásárlás szabályait követve készpénzmentessé teszik.