Vastapssal fogadták L. Simon Lászlót az utolsó napján

Vastapssal fogadták L. Simon Lászlót az utolsó napján

L. Simon Lászlót vastapssal várták (Forrás: L. Simon László/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vastapssal fogadták L. Simon Lászlót, amikor a főigazgatóságát lezáró állománygyűlésre ment a Magyar Nemzeti Múzeum díszlépcsőházában – erről ő maga osztott meg egy videót a Facebook oldalán. Mint írta, több mint négyszáz kollégája várta a főépületben, akiknek megköszönte a munkát.

L. Simon Lászlót egy héttel ezelőtt menesztette a múzeum éléről Csák János kulturális és innovációs miniszter, a hivatalos indoklás szerint az apropó a sajtófotó kiállítás volt. Emlékezetes, a Mi Hazánk-os Dúró Dóra azt akarta elérni, hogy a kiállítást ne látogathassák 18 éven aluliak, mert „a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot”. Majd kiderült, hogy Csák János miniszter szigorítást is kért: a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón. A múzeumban ezután bevezették a 18 év alattiakat érintő korlátozást, ugyanakkor érdemben betartani ezt nem tudták, hiszen személyit már nem kérhettek senkitől. L. Simon László még egy gúnyos Facebook-posztot is megosztott a múzeum előtt kígyózó sorokról, megköszönve egyúttal a reklámot Dúró Dórának. Csák János – mint a munkáltatói jogkör gyakorlója – azzal érvelt, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette. A menesztésére a főigazgató végül úgy reagált, hogy a döntést tudomásul veszi, de elfogadni nem tudja.