L. Simon László: Nem fogadom el a döntést

L. Simon László: Nem fogadom el a döntést

Csák János és L. Simon László (Forrás: L. Simon László/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt – így reagált L. Simon László arra, hogy Csák János kulturális miniszter menesztette a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából.

L. Simon László beszámolója szerint a miniszter hétfőn reggel közölte vele, hogy felmenti a vezetői posztról, mert álláspontja szerint szabotálta a gyermekvédelmi törvényt. – A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt – írta.

A kirúgás hátterében a 2023-as World Press Photo kiállítás áll. A Mi Hazánk-os Dúró Dóra azt akarta elérni, hogy azt ne látogathassák 18 éven aluliak, mert „a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot, illetve a meleg idősotthont ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat”. Később azt közölte, hogy Csák János miniszter a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón, így a múzeum szigorította a kiállítás megtekintésének szabályait, és 18 év alattiak számára ezentúl nem értékesít jegyet.

A múzeumban ezután bevezették a 18 év alattiakat érintő korlátozást, ugyanakkor érdemben betartani ezt nem tudták, hiszen személyit már nem kérhettek senkitől. – A minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartottuk, a 18 év alatti korlátozást bevezettük és erről a fenntartót azonnal értesítettük – írta most L. Simon László.

Sorait azzal zárta, hogy „négy gyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni”.

Címkék: L. Simon László