A három Bige-szabály

A három Bige-szabály

Házi őrizet. Bige László interjút ad Gulyás Mártonnak (Forrás: A Partizán Youtube-csatornája)

A bígelés vagy más néven hornyolás nyomdaipari eljárás. A keményebb kartonokat egy vékony csíkban megnyomják ott, ahol később hajlani fog. Például a puha fedlapos könyveknél a gerinc mellett a fedőlapon bígelik a borítót, hogy amikor kinyitjuk a könyvet, akkor a borító ne csúnyán gyűrődjön, hanem a bígelés mentén hajtódjon ki.

Bige László, Magyarország úgy tizenkettedik leggazdagabb embere hosszas interjút adott. Nem, nem a közmédiának, ahol az ilyen beszélgetéseknek helye lenne, de még csak nem is a nézőszámért folytatott ádáz küzdelem ötszáz kesmás harcosának valamely felületén. Egy nézői támogatásokból fenntartott YouTube-csatornán hozott eddig félmilliós nézettséget a Magyarország úgy tizenkettedik leggazdagabb emberével készült interjú. Tegyük hozzá, hogy példának okáért az ún. Pesti Televízió néven működő lincselőcsatorna összes műsorát egybevetve egy hónap alatt tisztelik meg ennyien a figyelmükkel, mint Gulyás Márton ezen egyetlen YouTube-videóját.

Egészen megdöbbentő, ahogy a Magyarország háttérben zajló folyamatait eddig gondosan eltakaró vastag bársonyfüggöny egy kis részen ezen interjú nézése közben felfeslik, és bekukkanthatunk a fertő kulisszái mögé. Magyarország úgy tizenkettedik leggazdagabb embere teljes természetességgel beszél a Partizán kamerái előtt olyan folyamatokról, amelyeket eddig csak sejthettünk.

Hogyan nem érdemes viselkedni nagytőkésként a NER-ben, avagy mi a három Bige-szabály?

Kiderül a teljes a Magyar Hang április 9-i 2021/15. számában (tartalomjegyzék itt) megjelent teljes cikkből. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!