A hatalom ellentámadása

A hatalom ellentámadása

László Imre (DK), a 11. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyûlés rendes ülésén a Városháza Dísztermében 2022. január 26-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ki a nagyobb pedofilbarát? – alapvetően erről szól mostanában a magyar politika nemesnek éppen nem mondható küzdelme. A Fidesz vezetői zavarba jöttek a kegyelmi botrány miatt, a kormányfő országértékelő beszédét még hívei egy részének körében is a „Csak legyünk túl rajta!” hangulat lengte körül, a szónoklat nem is sikerült valami fényesre. A kegyelmi botrány Novák Katalin és Varga Judit lemondásával sem zárult le, és utórezgések követték egymást sorban (Balog Zoltán püspök részleges lemondása, a gyanús szálak, a gyermekvédelem helyzete körüli vita, K. Endre megjelenése az RTL rejtett kamerás felvételén). A Fidesz népszerűsége csökkenésnek indult – a Republikon Intézet 6 százalékos, tehát érdemi szavazói elvándorlásról tájékoztatott. Ebből még baj lehet, tenni kell valamit. A NER pedig tett is, és most arról győzködi a közvéleményt, hogy bár erősen megbotlott, az ellenzéke egy fikarcnyival sem jobb nála. Sőt, még rosszabb is, ők az igazi gyermekrontók és még ki tudja, micsodák.

Az Orbán-rendszer nemhogy nem gyermekbarát, de kifejezetten védeni igyekszik a pedofilokat és segítőiket – hallhattuk sokszor ellenzéki oldalon. Ha ti így, akkor mi meg amúgy, így a kormányoldal, amelyik a homoszexuálisok elleni ravasz hangulatkeltésben és egyes kormánykritikus közszereplők rossz hírbe hozásában próbálja megtalálni a nehéz helyzetből való kiutat. Az „Odakint szörnyek járnak” mottójú, a vártnál jóval nagyobb tömeget mozgósító Hősök terei tüntetés egyik szervezőjét, Osváth Zsoltot igyekszik a kormánymédia hitelteleníteni a gyermekpornográfia vádjával, a cáfolat – a hírbe hozott tagadja a terhére rótt cselekedetek elkövetését – alig jelenik meg a Fidesz szája szerinti hírfolyamban. Ahogy azt már megszokhattuk (megszokhattuk?) ebben az országban, akár évek is eltelhetnek, mire a jogi eljárások végén kiderül, hogy az érintett személyt alaptalanul rágalmazták meg, de sebaj, így járt, a becsületén ejtett foltot bajosan tudja lemosni magáról, a politikai hasznot ellenben bezsebelte a NER a „nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél” népi bölcsességet felhasználva. Aki érdemi veszélyt jelent az Orbán-rendszerre, azt mindenképpen le kell járatni, ahogy pár hónapja a 444.hu egyik filmje ezt részletesen megmutatta. Ha meg tényleg sáros az illető, még jobb. Ezen az alapon nyugszik az újbudai önkormányzat ellen indított kormánypárti kampány is.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 21-ig kapható 2024/11. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!