Nyomozást rendelt el a rendőrség K. Endre újabb ügye miatt

Nyomozást rendelt el a rendőrség K. Endre újabb ügye miatt

A bicskei gyermekotthon (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást az RTL Házon kívül című műsorában leadott riportja miatt, amelyben a kegyelmi botrány érintettje, K. Endre, a bicskei gyerekotthon pedofil-segítő volt igazgatóhelyettese az otthon egyik volt áldozatát arra próbálja rábírni, hogy változtassa meg a vallomását.

A Police.hu-n megjelent közlemény így fogalmaz: „az egyik kereskedelmi televízió adásában 2024. március 10-én közzétett felvétel szerint egy férfi arra próbálta rábírni a korábban már jogerősen lezárt ügyében tanúként kihallgatott fiatalembert, hogy változtassa meg az ügyben tett vallomását. A közzétett felvételt a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntető eljárás keretében vizsgálja.” 

Arról a riportról van szó, amelyben az RTL Házon Kívül stábja rejtett kamerákkal rögzítette, ahogy K. Endre a múlt héten újra a vallomása megváltoztatására próbálta rávenni az egyik bicskei áldozatot. A riport szerint K. Endre, vagyis a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűnsegédje először két hete kereste fel a ma már 21 éves fiút, aki azt állítja, hogy hatezer forintot és egy doboz cigit adott neki és édesanyjának, sőt, be is vásárolt nekik.  „A fiú akkor belement, hogy videóra mondja, amit K. Endre kért tőle. Három felvétel is készült, amelyek a volt igazgatóhelyettes ártatlanságáról szóltak. Aztán néhány nappal később ismét találkoztak, akkor K. Endre az ügyvédjére hivatkozva arról beszélt, lehet, hogy szükség lenne egy új videóra is”. Ezt a találkozót rögzítette már a Házon kívül stábja rejtett kamera segítségével. A bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettese azt kérte a fiútól, hogy mondja videóra, Endre bácsi ártatlan. Az RTL rejtett kamerás felvételein látszik, hogy a volt igazgatóhelyettes egy padon ül a most 21 éves, molesztált fiú mellett. K. Endre többször próbálta rávenni a fiút arra, tegyen újra vallomást. K. Endre az ügyvédjére hivatkozva arról beszélt, lehet, hogy szükség lenne egy új videóra is, a fiú viszont azt kérte, a korábbiakat is inkább törölje ki, „mert nem akarok hamis tanúzást”.  Utóbbit végül K. Endre megtette, de azt mondta, azokat korábban az ügyvédjének is elküldte. 

A riport megjelenése után több ellenzéki párt is reagált a történtekre: a Momentum rendőri védelmet kért az áldozatoknak, az LMP-s Ungár Péter feljelentést tett, a Vona Gábor vezette Második Reformkor pedig a legfőbb ügyészhez fordult. A rendőrség hétfő reggel azt közölte, hogy a feljelentés tartalmát és a riportban elhangzottakat is vizsgálja a Budapesti Rendőr-főkapitányság, ezek szerint mostanra már a nyomozást is elrendelték.