A kihívott

A kihívott

Orbán Viktor újságíróknak válaszol a kötcsei találkozó előtt 2024. szeptember 7-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Lassan, nehézkesen, de azért csak irányt vált a hatalmas, itt-ott rozsdásodó csatahajó. A Fidesz holdudvarának kötcsei találkozóján idén változott a táncrend; a meghívottak jórészt az unásig ismert morcos arroganciával fogadták a sajtó érdeklődését, maga a főszereplő viszont készségesen válaszolt a kérdésekre. Az itt elhangzottakból, Orbán Viktor egyéb közléseiből, illetve a zárt körű eligazításáról – az Atv.hu-n és a Szabad Európán – megjelent információkból egy új kormányzati stratégia körvonalai rajzolódnak ki.

Megváltozott a belpolitikai csatatér – ismerte el a kormányfő, bár furcsa rituáléját követve kerülte a változás okának néven nevezését. Így is mindenki tudja, hogy Magyar Péterről és a Tisza Pártról beszélt. Rejtett elismerést vélek felfedezni a szavai mögött: váratlan kihívója túlélte azt a gyilkos, alapvető civilizációs normákat is áthágó támadássorozatot, amelyet az orbáni hatalmat szolgáló propaganda monstrum hajtott, hajt végre ellene. – Magyar Péter egy senki – mondta nem is oly rég a Fidesz aktuális, az elődeinél is agresszívabb szóvivője. – Magyar Péter a kihívóm, miatta kell új stratégiát alkotnom, magamat újra formába hoznom – ezt üzente most lényegében Orbán Viktor. Hiszen nemcsak hogy túlélte a támadásokat, megerősödve került ki azokból a Tisza Párt és elnöke. A lufi a június 9-ei választás után sem pukkant ki, az új erő azóta tovább tudta növelni a népszerűségét, egyre közelebb kerülve a Fideszhez.

• Mit ismert el Orbán Kötcsén?
• Mire készül a kormány?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap szeptember 19-ig kapható 2024/37. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!