Török Gábor: A király erős, keresik a kegyeit

Török Gábor: A király erős, keresik a kegyeit

Török Gábor politikai elemző (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

A korábbi, éveken át tartó gazdasági növekedés és a Fidesz erőfölénye elég lehet ahhoz, hogy a kormánypárt áthidalja a gazdasági válság éveit anélkül, hogy támogatottsága veszélyesen csökkenne – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Török Gábor. A politikai elemző nem lát esélyt arra, hogy kormányon vagy párton belülről akad majd kihívója Orbán Viktornak, a hatalmi rendszer szereplői szerinte ma is tévedhetetlennek tartják a miniszterelnököt.

Ugyanakkor – mint mondta – a külpolitikában már az „udvar” egy része is változást akar, az ukrajnai háború után most a lengyel választási eredmény is arra sarkallhatja a kormányt, hogy ez a gondolkodás felerősödjön. Érdekes módon még Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor sok kritikát kiváltott októberi, pekingi találkozójának is van szerinte olyan üzenete, amely egy lassú külpolitikai áthangolás szándékára utalhat.

Az elemző az ellenzékről is beszélt, véleménye szerint összességében minden a DK malmára hajtja a vizet azon az oldalon.

• Miért gondolja ezt az ellenzékről?
• Mit és miért érdemes szerinte csinálni az ellenzéki politikában?
• Honnan érhetné kihívás a Fideszt?
• Észrevennénk, ha repedezne a hatalmi rendszer?
• Mély gazdaságiválság vagy konjunktúra – a kormánypárti szavazóknak tényleg egyre megy?
• Ki akar külpolitikai irányváltást?
• Mennyire vagyunk a Huxittól?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/44. számában találja. Vegye meg november 9-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Török Gábor