A nagy kasszasöprés

A nagy kasszasöprés

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. szeptember 20-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Könnyű lenne azt mondani, hogy a parlament őszi ülésszakának hétfői nyitányán a miniszterelnök és az ellenzék is kampányüzemmódba kapcsolt, ám nem lenne pontos. Hiszen a magyar politikában jó ideje szinte folyamatosan kampány, rendkívüli helyzet van; inkább az a kérdés, miként tudják fokozni a felek tavaszig a tétet, a retorikai vadságot.

Orbán Viktor ellenfelei alpári karaktergyilkolását másokra hagyja – most megelégedett az ellenzék kigúnyolásával, bohócnak nevezésével, a legdurvább sértéseket elengedte a füle mellett –, az egyetlen igazán hallható ellenzéki üzenetet, ígéretet, a kormányváltást követő nagy elszámoltatást a bűnösök kezén kattanó bilincsekkel Jakab Péter képes a legjobban felhangosítani a parlamentben, ahol Dobrev Klára nincs jelen. A korrupciós vádak persze ülnek, a miniszterelnök nem is volt képes érdemi magyarázatot adni a hatvanpusztai uradalmat firtató kérdésre. A vagyonnyilatkozatára hivatkozik, miközben mindenki láthatja környezete, barátai és családtagjai mesés gazdagodását.

Erről is olvashat a cikkben:
• Csapda készül az ellenzéknek
• Példátlan, hogy egy kormányerő az államkassza kisöprésével próbál újabb felhatalmazást szerezni

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 24-én megjelent, 2021/39. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!