Állatvédelmi alapítvány: kivel közös az ügy?

Állatvédelmi alapítvány: kivel közös az ügy?

Vetter Szilvia kuratóriumi elnök, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani központjának vezetője beszédet mond a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztériumban 2023. március 2-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A „Közös ügyünk az állatvédelem” Alapítvány közfeladatai közé tartozik az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása, együttműködésük ösztönzése. Ennek keretében a támogatásként kiosztott 123 millió forint legnagyobb részét a szervezetek ivartalanításra, infrastruktúra-fejlesztésre, kisebb részét (22 millió) oktatásra, kutatásra, egyéb rendezvényekre fordíthatták – írja mindezt az alapítvány első éves működését önértékelő poszt.

A büszkén felemlített summát két szempontból is nevetségesnek kell ítélni. Egyrészt, mert a hazai állatvédelem egyre szaporodó feladatainak túlnyomó többségét magára vállaló, több mint négyszáz civil szervezet nyomorúságos helyzetéhez képest a százmilliós keretösszeg gyakorlatilag semmi, még szépségflastromnak sem alkalmas. Másrészt, mert ha az összeget összevethetjük az (amúgy teljesen felesleges, pusztán az állami feladatok lepasszolására létrehozott) alapítvány egyéb kifizetéseivel, akkor kiderül, hogy a cél biztosan nem az égető problémák megoldása vagy legalább enyhítése, hanem legfeljebb egy újabb látványelemmel való elkendőzése.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!