„Annyit viszek magammal közülük, amennyit csak tudok”

„Annyit viszek magammal közülük, amennyit csak tudok”

Rendőrségi kordon a robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az esztergomi robbantó kapcsolatban állhatott a magyar állam létezését tagadó Posta Imrével, akinek – egy neki tulajdonított levél szerint – meg is írta, mire készül a rendőrökkel szemben.

Mintha csak rólam írták volna. Ezzel a kommentárral osztotta meg korábban a Facebookon az esztergomi robbantó, J. László azt a hírt, hogy Németországban egy férfi nem adta át a végrehajtóknak a lakását, inkább megölte őt és segítőit, majd magával is végzett. J. Lászlónak az autóját foglalták le, vagy, ahogyan ő fogalmaz: „a kocsimat akarja elrabolni a zsidó maffia”. J. László vészjósló sorai igaznak bizonyultak: a körözés alatt álló férfi harmincnyolc méteres föld alatti alagúttal ellátott és különböző vegyi anyagokkal felszerelt, búbánatvölgyi ingatlanához kivonultak szeptember 20-án a Terrorelhárítási Központ munkatársai, majd négy és fél órán át próbáltak tárgyalni vele. Sikertelenül, J. László ugyanis levegőbe robbantotta a faházát, aminek következtében ő és a terrorelhárítás egyik munkatársa meghalt, négyen súlyosan, heten pedig könnyebben megsérültek.

Halálát követően állítólag az esztergomi robbantó korábbi leveleit hozták nyilvánosságra egy olyan weboldalon, amely feltehetően Posta Imréé.

• Ki is az a Posta Imre?
• Hogyan reagált nekünk, amikor megkerestük?
• Milyen „nézeteket” vallott az esztergomi robbantó?
• Mi a hasonlóság közte és Posta Imre között?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 29-én megjelent, 2023/39. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!