Balog Zoltánt köztársasági elnöknek!

Balog Zoltánt köztársasági elnöknek!

Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnöke (b) laudációjában méltatja Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (j) munkáját a Milotai Nyilas István Emlékérem átadása előtt a Szatmár Határok Nélkül református találkozón tartott istentisztelet után a nagyecsedi református templomban 2021. szeptember 11-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A jobboldal morális fölényét bizonyítja Novák Katalin köztársasági elnök lemondása, és Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter „visszavonulása” – harsogja a Megafon összes influenszere, és minden hadra fogható kormánypárti propagandista. Ezzel a zseniális üzenettel Rogán Antalék két legyet csapnak egy csapásra: lezárják a védhetetlen kegyelmi ügyet és minden bűnt a „balliberálisokra” kennek. Mert szerintük a jobboldalon van következménye a tévedéseknek és hibáknak, az ellenzék pedig csak úgy fortyog a gonoszságtól. És nem tréfálnak: még a védtelen gyermekek elleni erőszakból is azonnal tökéletes kampányüzenetet képesek kreálni. Mintha a gyermekotthonban történt szexuális bűncselekmény éppen megfelelő lenne arra, hogy egyben tartsa a Fidesz-tábort.

A morális fölény pedig napról napra csak nő, és most már akkora duzzadt, hogy az ügy harmadik fontos szereplőjének nem is kell vállalnia a felelősséget a tetteiért. Balog Zoltán megőrizhette tisztségét. Dacára annak, hogy minden bizonnyal ő is hozzájárult a kegyelemhez. Ebben persze nincs semmi meglepő, a NER-ben a nők hibázhatnak, ám a férfiak sohasem, hiszen az a rendszer lényegét kérdőjelezné meg.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!