Bayer, Novák, népszerűség

Bayer, Novák, népszerűség

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája beszédet mond, mielőtt átvette a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat a Városliget Caféban 2022. március 10-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Eredetileg ezt a címet szántam: Tudatosan hazudik, állva tapsolják. Azért nem ez áll odafönt, mert magam nem így vagyok nevelve. Eszembe jutott a Don-kanyart megjárt, élőhalott édesapám, szent és bölcs édesanyám (a szocializmus által sivatagossá tett életútjukkal), no meg a nagyapám is. És azok a rokonaim, akiknek volt szerencséjük éveket tölthetni a hortobágyi juhhodályban. Nálunk mégsem volt az alapszókincs része az aljas, a rohadék, a fehérjehalmaz meg hasonlók.

Bayer Zsolt hatásos író. Olvasótábora nagy, lelkes hívei vannak. Miután Ungváry Krisztián történész szembesítette őt azzal, hogy a nagyapja előbb nyilas, aztán ÁVH-s besúgó volt, vihar tört ki a sajtóban. Bayer Zsolt pár napon belül többféle magyarázattal szolgált saját régebbi megnyilatkozásaira. Rákényszerült, mert olyan szerkesztőségek, amelyeket évek óta – nem kritizál, hanem – gyaláz, most rendre felidézik a korábbi megnyilatkozásait. A hétvégén végül abba a fordulatba menekült, hogy „ha úgy tetszik, tudatosan hazudtam”. Ezzel egyidejűleg a Hír Tv Bayer-show nézői állva tapsolták a belépő Bayert, aki meghatottan köszönte meg a szimpátiát, a támogatást. Novák Katalin pedig – miután kiderült, hogy kegyelmet adott egy pedofilperben elítélt egykori nevelőnek, sőt a hátrányos jogkövetkezmények alól is felmentette, azaz visszaengedi pedagógusnak – közli, hogy „pedofiloknak nincs kegyelem”.

A Fidesz-sajtó a szokott módszerekkel elkezdte kimosni mindkét figurát, hiszen mindketten a rezsim oszlopai. Hát ezért lett az a cím, ami. Megint, történelmünkben sokadszor, megélhetjük, hogy az erkölcsi normákat két lábbal tipró alakok válnak a nép kedvenceivé. Akik ráadásul romba is döntik az országot – de ne előlegezzük meg a jövendőt, úgysem hisznek nekünk.

A Szentírásnak sem hisznek, pedig „keresztények” tiszta erőből… Miféle rezsim ez az állva tapsolt, népszerű, mindig győztes, legmagyarabb rendszer?
Haladjunk végig a tízparancsolaton, azt azért komolyan szokták venni, legalábbis a keresztények. Kezdjük a végén. A felebarátunk házát, mezejét, feleségét ugyebár nem szabad elkívánnunk sem. Aki ismeri az elmúlt 13 év gazdaságtörténetét, az tudja, mi folyik itt a nyilvánosság kizárásával, hány cégvezetőt kerestek meg visszautasíthatatlan ajánlattal, és mi lett azokkal, akik nem értettek a jó szóból. És akkor a közvagyonról még nem is szóltunk.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 15-ig kapható 2024/6. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!