Rejtélyek övezik a milliomos képkereskedő halálát

Rejtélyek övezik a milliomos képkereskedő halálát

A Margit híd (Fotó: Unsplash/Tóth Szabolcs)

Sok ember volt körülötte, mégis alig ismerték. – Barakonyi Szabolcs képzőművész félmondatánál nehéz lenne találóbb jellemzést adni a jómódú képkereskedőről, belsőépítészről, akinek augusztusi halálhíre országos visszhangot keltett. Bár ritkán szerepelt a bulvárlapok hasábjain, G. Zoltán – vagy ahogy társaságban nevezték, Artúr – ugyanis a fővárosi celeb- és művészvilág ikonikus alakjának számított.

A korosodó, ám sármos férfi saját galériát működtetett, és szinte sportot űzött abból, hogy minél több exkluzív rendezvényre eljusson, legyen az kiállításmegnyitó vagy egy klub VIP-bulija. A small talk valóságos mesterének számított: mindenkihez volt egy-két kedves szava, boldogan szelfi zett prominens emberekkel, kereste a fiatal nők társaságát. G. Zoltán az ismerősök elmondása szerint falta az életet. Ezért is érte annyira váratlanul közeli és távoli barátait, hogy augusztus elsején a Margit hídról a Dunába zuhant.

• Cikkünkben G. Zoltán életének utolsó éveit mutatjuk be, és azt a meglepően ellentmondásos személyiségképet, ahogyan közeli és távolabbi ismerősei látták az életművész-playboyt
• Foglalkozunk a kereskedő állítólagos – talán csak a városi pletykák szintjén létező – milliárdjaival
• Kiderül, hogy a mindig elegáns külső, a megnyerő modor milyen belső válságokat leplezhetett
• Hogyan kezelte a férfi halálhírét a rendőrség, és miért vet fel további kérdéseket a hatóság eljárása?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 8-án megjelent, 2023/36. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!