Fekete-Győr: Orbán tartozik a magyar embereknek az EU-s helyreállítási forrásokkal

Fekete-Győr: Orbán tartozik a magyar embereknek az EU-s helyreállítási forrásokkal

Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője (Fotó:Magyar Hang/Végh László)

Helyezzünk a bírák kezébe úgynevezett vádkikényszerítési jogot. Ez azt jelenti, hogy ha az ügyészség nem jár el egy adott ügyben, akkor a bíróság döntése alapján kötelezően el kell járnia – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott nagyinterjújában a Momentum nemrég megválasztott frakcióvezetője, Fekete-Győr András.

Azt is elmondta, hogy a Momentum újfajta politikát képvisel a parlamentben. „Mi nem változatos módon szidalmazzuk a kormánypárti képviselőket, hanem a politikájukat kritizáljuk, azzal szemben fogalmazunk meg alternatívát. Ez a politikai kulturális váltás tanácstalanságot okoz a többi szereplőben. Amikor meghallgatják a felszólalásainkat, azok nem kizárólag kritizálnak, hanem építenek, konstruktívak” – mondta.

• Az őszi lemondása csupán kommunikációs húzás volt?
• Eddig hogy sikerült a Momentum bemutatkozása az Országgyűlésben?
• Kijelenthető, hogy a 2024-es EP-választáson a Momentum egyedül indul?
• A Momentum vezetői közül sokan tanultak vagy dolgoztak külföldön. Mit tud mondani a felnőtt életét most kezdő magyar fiatalnak, miért maradjon itthon?
• Szükség van Paks II-re, vagy sem?
• Felvetődött a kormánypárti oldalon, hogy 2036-ban Budapestnek olimpiát kellene rendeznie. Mint az előző ilyen próbálkozás egyik megakasztója, támogatja-e ezt a kezdeményezést? Amennyiben nem, akkor ismét lesz-e népszavazási kezdeményezésük?