Fénylő kirakat és titkos raktár, avagy a valóság néha hihetetlen

Fénylő kirakat és titkos raktár, avagy a valóság néha hihetetlen

Orbán Viktor szelfizik a Fidesz kongresszusán 2019. szeptember 29-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Napközben a szigorja,
ilyenkor a tivornya!”
(szemelvény Petronius Satyriconjából)

A nagypolitika kirakata látványosan rendezett. Egyebek mellett nemzeti önazonosulásnak, felhevült hitvallásnak, az elfajzások elítélésének, az elesetteket mentesítő irányzatoknak és a rettenthetetlen jövőképnek hivalkodó portékáival zsúfolt. Mindezek mellett a mindezeket elhivatottan kínáló közemberek magánlétezésében pedig egyre gyűlnek az egyre valószínűbben hiteltelenítő sejtetések. Lassan egy teljesen titkos raktárra derülhetne talán fény, ahol a kirakatba rakott termékeknek nyoma sincs, viszont ahol már jócskán felgyűlt sokféle sokféleképp dementáló elvetemültség, úgymint a haza kiárulásának, a szemforgató álszenteskedésnek, a palástolt másságnak, a szociális érzéketlenségnek és a mondvacsinált illúziók hamisságának összes lehetséges mocska.

A kirakat kínálata úton-útfélen és fényben úszva világít, ámde az árukészlet forgalmi értéke a gyakorlatban egyre csak romlik, régóta tele minőségvesztett bóvlival – csoda-e, ha szükségességüket a többség nem érzi magáénak.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 1-jén megjelent, 2023/35. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: képmutatás