Profi testőrök szerint is túlkapást követtek el Erdogan Budapesten verekedő emberei

Profi testőrök szerint is túlkapást követtek el Erdogan Budapesten verekedő emberei

Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt a Karmelita kolostornál 2023. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Profi testőrök szerint is túlkapást követtek el Erdogan Budapesten verekedő emberei. A magyar rendőrség nem látja – vagy nem akarja látni – a problémát.

Saját bőrén tapasztalhatta meg Bán Tamás, mennyit ér a véleménynyilvánítás szabadsága: a Magyar Narancs beszámolója szerint a politikai aktivistát augusztus 20-án, Budapesten verte meg Recep Tayyip Erdogan testőrségének négy tagja, amiért két kézzel intett be a török elnöknek. Bánt a földön ütötték-rángatták, végül magyar rendőrök mentették ki a bántalmazók gyűrűjéből. A megvert férfi ügyében feljelentés született – Tóth Bertalan szocialista politikus írásbeli kérdései nyomán –, ám a BRFK a beadvány elutasításáról döntött.

• Hogyan vélekedik a rendőrség az ügyről?
 Mit tehetnek a kiemelt személyt védő biztonságiak, és mit kellett volna tenniük a hatóságoknak?
• Milyen korábbi esetek voltak, amikor 
a magyar rendőrség jogsértést követett el?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 29-én megjelenő, 2023/38. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!