Gazdagok, és röhögnek rajtunk

Gazdagok, és röhögnek rajtunk

Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester (középen, b-j) beszélget a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Forbes magazin leggazdagabb magyarokat felvonultató friss listáján a Nemzet Gázszerelője (591,3 milliárd forint) az első helyen, a Nemzet Veje (516 milliárddal lemaradva az elsőtől) a huszonhetedik helyen tanyázik. Mondhatjuk-e, hogy e két előkelő helyezés a magyar nemzet közös sikere? Én úgy gondolom, mondhatjuk, hiszen mindannyian hozzájárultunk tisztes munkával megkeresett jövedelmünk adózott részéből ahhoz, hogy ők ezen a listán az élvonalban szerepeljenek. Közös sikerünk tehát ez, legyünk erre mindannyian büszkék, Nemesmedvestől Battonyáig. Mi dolgoztunk csendesen, szerényen, van, aki éjt nappallá téve, három műszakban, akad olyan is, aki különösen keményen, tűző napsütésben, hóban, sárban, ők ketten pedig munkánk gyümölcsét, jövedelmünk azon részét, amelyet adó formájában az államkasszának ajándékoztunk, oly ügyesen forgatták, hogy abból lett kastély, jacht, birtok és szálloda, Gucci táska, gyémántóra és jegeskávé a fedélzeten. No és diadalmas helyezés ebben az impozáns felsorolásban.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2024/2. számában találja. Vegye meg január 18-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!