Forbes: 590 milliárddal ismét Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Forbes: 590 milliárddal ismét Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa (Fotó MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy év kihagyás után újra az egykori felcsúti polgármester, Orbán Viktor barátja lett a gazdagabb magyar a Forbes listája szerint. Az ő és családja vagyonát 591,3 milliárd becsülte a lap, ez egyébként 150 milliárddal emelkedett egyetlen év alatt. A komoly bevétel mögött az húzódik meg hogy az Opus Global Nyrt. erős évet tudhat maga mögött, az emelkedésben komoly szerepe lehet a vállalat által megindított sajátrészvény-vásárlási programnak.

A második helyre csúszott vissza a listán az OTP-vezér Csányi Sándor, akinek vagyonát 573,7 milliárdra mérték. Ennek már több mint fele az agráriumból jön, a Bonafarm csoport értékét 320 milliárdra becsülik. Felcsuti Zsolt az MPF Holding főrészvényese állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik helyére, mégpedig 442,9 milliárd forintos vagyonnal. A lap szerint a cége nagy lendületet vett az elmúlt években, átadták Európa legmodernebb radiátor- és vágókoronggyárait, és tervezik egy hőszivattyúgyár építését is – mindet hitelek felvétele nélkül.

A közbeszerzéseken gyakran feltűnő Szíjj László, a Duna csoport tulajdonosa a nála becsült 280 milliárddal a hatodik helyet foglalhatja el, míg a Marketet vezető Garancsi István 197 milliárdra becsült vagyonával a tízedik. Tiborcz István, Orbán Viktor veje először került fel a listára és egyből a 27. helyen nyitott 75,3 milliárdra becsült vagyonával. A lap szerint vagyongyarapodásában kulcsszerep juthat az új offshore-nak számító magántőkealapoknak.

A gazdasági lap listáján számos, a közvéleményeben ismert és a kormányhoz sorolt üzletember található még, de az élmezőnyben kapott helyet – mások mellett – Bige László is. A teljes, ötvenes listát ITT böngészheti.