Három év alatt közel húsz holttestet találtak a déli határ közelében

Három év alatt közel húsz holttestet találtak a déli határ közelében

Embercsempészek autóinak nyomai Ruzsa határában (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Betört koponyájú férfit találtak a rendőrök októberben a Mórahalom melletti erdőben, már napok óta halott lehetett, amikor felfedezték. Ez nem a rendőrség valamelyik közleményéből, hanem névtelenséget kérő rendészeti forrásunktól tudjuk. Szerinte ráadásul két halott feküdt az erdőben, meggyilkolva és elföldelve. Az embercsempészek közötti bandaháború áldozatai – állította kapcsolatunk, aki nem Mórahalom külterületét, hanem az Ásotthalom és Ruzsa közeli erdőt említette bűnügyi helyszínként, ám a kérdéses erdős terület éppen a három szomszédos település között húzódik.

Az ügyben megkerestük a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, és részben megerősítették értesülésünket: „…tájékoztatom, hogy a közelmúltban Mórahalom külterületén az erdőben a szolgálatot teljesítő rendőrök egy férfi holttestet találtak. A soron kívül elvégzett hatósági boncolás az idegenkezűséget kizárta. A haláleset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányságon általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint vizsgálják” – írta a sajtóosztály.

 

A népvándorlás néma tanúi

Levelük több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt. A főkapitányság nem árulta el, mi okozta az áldozat halálát, és milyen nemzetiségű a férfi, de azt sem, hogy valóban elföldelt holttestet találtak-e. Tegyük hozzá: igencsak valószínűtlen, hogy a járőrök „szolgálatteljesítés közben” véletlenül fedezzenek fel egy tetemet a több mint 70 négyzetkilométeren elterülő, erdős tanyavilágban.

• Mit nem árult el a Magyar Hangnak az üggyel kapcsolatban rendőrség, és mit tudtunk meg Mórahalom polgármesterétől?
• Milyen gyanús körülmények között találtak több rá két holttestre is Ruzsán?
• Miért van rémisztő híre az ásotthalmi tőzeglápnak, és miért riasztották oda több alkalommal is a szegedi tűzoltókat?
• Milyen hatósági eljárás keretében foglalkoznak rendszeresen a határ mentén felfedezett halottakkal?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/45. számában találja. Vegye meg november 16-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!