Valóságos népharag zúdult az elmúlt napokban Mészáros Lőrinc bankjára

Valóságos népharag zúdult az elmúlt napokban Mészáros Lőrinc bankjára

Az MBH Bank első, új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókja az átadása napján Miskolcon 2023. május 16-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Nem sűrűn fordul elő, hogy három jelentős pénzintézet kerül egy fedél alá, de az sem, hogy az így létrejött MBH Bankra valóságos össztűz zúduljon az elmúlt napokban zajlott, finoman szólva is nehézkes informatikai átállás miatt. Magyarország második legnagyobb hitelintézetéről, a Mészáros Lőrinc és a magyar állam érdekeltségébe is tartozó gigabankról van szó, amely az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre májusban. A „NER szuperbankjá”-nak is becézett pénzintézet a szeptember 29-e és október 3-a közötti időszakra jelentett be részleges és teljes bankszünnapokat, amikor a korábbi Budapest Bank vállalatiügyfél-állományát migrálták a korábbi MKB Bank informatikai rendszerébe, erről részletes előzetes tájékoztatást tett közzé. – Ilyen komplex fúzió esetén reálisnak tűnik a négy nap – mondta lapunknak egy banki szakember. Amikor az Erste Bank Hungary átvette a Commerzbank Zrt. ügyfeleit, ugyancsak négy napon át tartott bankszünnapot tavaly december elején. Az viszont már szakértők szerint is „elég gáz”, hogy az MBH esetében hiába ért véget múlt kedden dél körül az informatikai átállás, még múlt pénteken is voltak fennakadások a pénzintézetnél.

• Hány ügyfelet érintett az átállás okozta kellemetlenség?
• Vajon el lehetett volna kerülni a káoszt?
• Meg tudja-e magyarázni a vezető szerepre törő bank, hogy miért nem képes két hónap után sem elküldeni ügyfelének a bankszámlaszerződést?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/41. számában találja. Vegye meg október 19-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!