Jámbor András: A magyar politika kiüresedett

Jámbor András: A magyar politika kiüresedett

Jámbor András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

– Értelmes diskurzusok folynak arról, hogyan tovább és hogyan kell viszonyulni a parlamenti munkához. Nem arra a kicsit óvodás színvonalú vitára gondolok, hogy hogyan tesszük le az esküt, hanem arra, hogy hogyan is kell az embereket képviselni – erről is beszélt Jámbor András, Ferencváros és Józsefváros újdonsült parlamenti képviselője a Magyar Hangnak adott interjújában. 

Elmondta, olyan szempontból mindenképpen kell az önkritika az ellenzéknek, „hogy kifelé is mondjuk el, még tanulnunk és fejlődnünk kell ahhoz, hogy labdába rúghassunk a Fidesszel szemben”. Arról is beszélt, „szórakoztató” meghallgatni, amikor mindig elmondják, hogy na most már az Európai Unió tényleg lecsap Orbán Viktorra, „holott az ember tizenkét év alatt megtanulhatta, hogy nem, az EU egy olyan rendszer, amelyben alkufolyamatok vannak, és majd eljön az a pont, amikor a miniszterelnök egy alku keretében le tudja hívni az uniós pénzeket”. – Az ellenzéki közegnek vissza kéne vennie kicsit a vágyvezéreltségből, és elmenni a realitás és stratégiaalkotás felé – vélte a politikus.

• Egyetért-e Karácsony Gergellyel, aki szerint „nem biztos, hogy a választópolgárok rosszul döntöttek, amikor ennek az ellenzéknek most nem adtak felhatalmazást a kormányzásra”?
• Milyen kérdésekben van többsége a baloldali gondolatoknak?
• Mi lehet a kiút a szimbólumpolitizálásból?
• És vajon mi lesz most a Diákvárossal, hogy elkaszálta az erről szóló ellenzéki népszavazást az Alkotmánybíróság?

A teljes interjút elolvashatják a Magyar Hang Plusz online felületén vagy a Magyar Hang május 27-én megjelent nyomtatott lapszámában.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!