Magyar küldetés

Magyar küldetés

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) évnyitóján az újbudai Flamenco Hotelben 2021. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Sok mindennel lehet vádolni Orbán Viktort, azzal semmiképp, hogy ne tudna a propagandagépezete végletekig lebutított üzenetein túlmutató világmagyarázattal szolgálni híveinek. Amikor a Fidesz közönsége elől sem lehet már elrejteni, mi a különbség látszat és valóság, szerény vagyonnyilatkozat és tényleges vagyon (lásd: hatvanpusztai uradalom) között, fontos, hogy a napi hatalmi erőszakoskodás, gyűlöletkampány és közvagyonpusztítás fölé vetítsen a miniszterelnök valamit, ami magasabb értelemmel, nemes céllal ruházza fel kormányzását.

A magyar küldetésben találta ezt meg most Orbán Viktor, először – az Atv.hu forrásai szerint – a kötcsei találkozón beszélt róla mint olyan fogalomról, amelynek a jelentésével ő tisztában van, nem úgy, mint az ellenzék. A nagy magyar közvagyontemető, a Mathias Corvinus Collegium tanévnyitóján a szélesebb nyilvánosság előtt is értekezett a témában. Itt egy évszázados toposzra alapozva abban látta a Nyugat hanyatlásának okát, hogy a nyitott társadalom ideológiájának térnyerésével elveszítette önnön kivételességébe vetett hitét.

Néhány megállapítás a cikkből:
• Kerek az orbáni világkép, de bárhol hozzáérünk, hamar felfeslik.
• Fontos lenne tudni, mit gondol az ellenzék a magyar küldetésről

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 17-én megjelent, 2021/38. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!