Magyar Péter árnyéka

Magyar Péter árnyéka

Magyar Péter 2024. március 15-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Lázas, felfokozott állapotba került a belpolitika Magyar Péter berobbanása, különösen a sikeres március 15-ei tömegrendezvénye óta. Ilyen gyorsan legutóbb csak a 2014-es netadó elleni tüntetések idején és az őszödi beszéd 2006. szeptemberi nyilvánosságra hozatalát követően pörögtek az események. Döbbenetes szám következik: még két hónap sem telt el Magyar első, a Partizánnak adott interjúja óta, és a Google-kereső máris több mint 30 millió (!) találatot regisztrált róla. Néhány hét elég volt ahhoz, hogy a választópolgárok nagy többsége halljon az új politikusról, illetve politikusjelöltről. És még van bő két hónap az európai parlamenti és önkormányzati választásokig. Te jó ég, mi lesz velünk addig a hírek forgatagában?!

A NER eddigi ideje – a már említett netadós felforgást leszámítva – azzal az unalmas kiszámíthatósággal ment előre, miszerint a négyévenkénti országgyűlési választásokon a Fidesz–KDNP alaposan elpüföli ellenfeleit, rendre megszerzi a kétharmadot, és legfeljebb a fővárosban és néhány nagyvárosban szenved el érdemi kudarcot. Két választás között is többnyire kiszámíthatóan haladtak az események: az ellenzéki politikusok nagy része korrupciót, hatalmi visszaélést, a demokrácia lábbal tiprását, diktatúraépítést vet Orbán Viktorék szemére, akik sorosoznak egy jót, és az ő narratívájukban az ellenzék szimplán „baloldali”, „bankárbarát” „migránssimogató”, „hazaáruló”. Mostanában viszont, az utóbbi két hétben minden egyes médiaszereplésem előtt még a korábbinál is jobban bújom a híreket a mobiltelefonomon, hátha bejön egy Magyar Péter által generált rendkívüli hír. „Most aztán van belpolitika!”, fogalmazta meg előttem az egyik műsorvezető a felbolydult helyzetet, amelyet csak a húsvéti ünnep pár napja tudott fékezni valamelyest.

Erről is olvashat a cikkben:
• Miért van bajban a Fidesz Magyar Péter miatt?
• És az ellenzék?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap április 11-ig kapható 2024/14. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!