Sebeők János: Kicsit összekapcsolódik bennem Azahriah és Magyar Péter útja

Sebeők János: Kicsit összekapcsolódik bennem Azahriah és Magyar Péter útja

Sebeők János (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

A Trump elleni merényletkísérletet zaklatottan figyelte, az összeesküvés-elméletek riasztják, viszont a Nyugat szerinte hanyatlik. Régen hallhattunk már Sebeők Jánosról, aki legutóbb édesanyja, Sebők Éva több mint ezeroldalas nagyregényét segített megjelentetni. Most interjút adott a Magyar Hangnak. Mint mondta, követi a magyar közéletet is, a turbulenciát illetően pedig leginkább a siker filozófiája érdekli. Ennek kapcsán szóba hozta Magyar Péter felemelkedését, amelyet a pillangóhatás tipikus megnyilvánulásának tart. A valószínűtéenségek ugyanis összeadódtak, és egy teljesen megjósolhatatlan folyamat indult be. – Kicsit összekapcsolódik bennem Azahriah és Magyar Péter útja – fogalmazott Sebeők János. 

Szóba került a természetvédelem ügye, benne az elektromos autók gyártásával, akkumulátor-gyárakkal és a Tongass-erdővel. De az is, hogy az Egyesült Államokban közben a pennsylvaniai lövöldözésről beszél most mindenki. Mit gondol Sebeők János a Trump elleni merényletkísérletről? – Szemtanúként tudok megszólalni, mert éppen átkapcsoltam a dartsról a CNN-re. Folyamatosan figyelem a CNN-t, vajon kiszáll-e a versenyből Joe Biden. Ehhez képest egy lelkileg feldolgozhatatlan jelenet tárult a szemem elé. Egész éjszaka nem tudtam aludni. Azóta is zaklatott vagyok. Iszonyú dolog átérezni, hogy bármi bármikor befejeződhet, és minden mennyire esendő. Nemrég Fico, most Trump, merre halad a világ? – tette fel a kérdést Sebeők János. 

Az interjúban szóba kerül:
• Milyen jövőt jósol az emberiségnek?

• Miért van veszélyben szerinte a Nyugat?
• Hogyan értékeli egykori médiaszerepléseit?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap július 25-ig kapható 2024/29. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!