Sötétlő fellegek a Momentum felett

Sötétlő fellegek a Momentum felett

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Már az rossz előjel volt, hogy Gelencsér Ferenc frissen megválasztott pártelnökként szükségesnek látta nyilvánosan elárulni, hogy neki bizony nem igazán volt pártvezetői ambíciója, de ha már egyszer felkérték…

Nem lenne meglepő, ha egyesek mára megbánták volna, hogy néhány hónapja pártelnöknek, majd frakcióvezetőnek választották. Gelencsér egyik hibát a másik után követi el. Általános vélemény szerint tragikusan rosszul jött ki a Gulyás Gergely miniszterrel folytatott augusztus végi tranzitos vitából. Vitatkozási technikája eleve rossz volt: folyamatosan kérdéseket tett fel a miniszternek (mintha riporter lett volna, és nem pártelnök), utóbbi pedig ezáltal átvette és folyamatosan magánál tartotta a kezdeményező szerepet. Úgy tűnt, mintha a Momentum vezetője beesett volna a vitára, és semmiféle felkészülés nem előzte volna meg ezen kiemelt szereplését – ez a hozzáállás egy hosszú évek óta a politikában tevékenykedő fideszes politikussal szemben megengedhetetlen luxus. A vitára felkészítő stáb – már ha volt egyáltalán ilyen – nyilvánvalóan rossz munkát végzett. Persze, ha egy unalmas, színtelen, szagtalan politikust küldenek az arénába, akkor az ellenfele jó eséllyel kiüti a ringből.

• Milyen tartalmi problémákat lát Nagy Attila Tibor a Momentumnál?
• Mekkora baj, ha unalmas egy pártelnök?
• Merre vezet a Momentum útja?

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 16-án megjelent, 2022/38. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!