Tatabányán is kiderült: a baloldal az építkező munkát megspórolta az elmúlt években

Tatabányán is kiderült: a baloldal az építkező munkát megspórolta az elmúlt években

„Háborúpártiak” plakát Tatabányán (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Elolvad a jégkrém, nincs időm nyilatkozni, mert az unokáim megölnek – mondja egy nagypapa Tatabánya alsógallai részén, miközben azt kérdem tőle, merre van Óváros. – Menjen a templom felé, forduljon balra, azután egyenesen, de jobb, ha kocsival megy, mert gyalog legalább egy óra. Tatabánya legnagyobb, 2. egyéni választási kerületében járok. Márciusban fiatalon elhunyt Schmidt Csaba (Fidesz–KDNP) egykori országgyűlési képviselő (2010–2014), 2010 és 2019 között a város polgármestere, aki a 2019-es önkormányzati választás után a helyi Fidesz–KDNP-frakció vezetője és a 2-es számú választókerület képviselője volt. Halála miatt tartottak időközi választást a város Alsógalla–Óváros körzetében június 11-én. 

– Schmidt Csaba rengeteget dolgozott. Ezt mondták róla. Láthatja, minden rendben van a városban – mutatja Alsógallán a rendezett utcát egy nyugdíjas asszony. Köztéri szemetes az kéne még néhány, de érezhető, hogy van gazdája a városnak – teszi hozzá. Szerinte nem politikai kérdés, hogy kit választottak meg önkormányzati képviselőnek, hanem a jelölt hozzáállásától függ. Gál Csabával gyakran lehetett találkozni, a többi jelölttel nem, márpedig a jelenlét fontos dolog – mondja.

• Milyen volt a jelöltek hozzáállása?
• Milyen következtetéseket vont le az ellenzék kudarcból?
• Van-e értelme az összefogásnak?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 23-án megjelent, 2023/25. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!