Tüttő Kata: Hogyne létezne MSZP

Tüttő Kata: Hogyne létezne MSZP

Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

– Nem foglalkozom mandátumbecsléssel, közvélemény-kutatásokat sem olvasok, a munkámat végzem – többek közt erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Tüttő Kata, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, aki egyben az MSZP EP-listavezetője. A politikus hisz is abban, hogy mandátumot fog szerezni, és bízik benne, minél több ellenzéki képviselő ki fog jutni az Európai Parlamentbe.

A főváros ügyeivel kapcsolatban úgy fogalmazott: 2019 novemberében nem sokan fogadtak arra, hogy egy ilyen sokszínű koalíció életképes lesz, de sikerült, és működik a város. Arról is beszélt, „amióta Lázár János kivégezte a panelprogramot, nem tudom őt komolyan venni. Nem láttam még tőle olyan dolgot, amit megcsinált, és koherenciát sem látok a cselekedeteiben. Az új építési és beruházási törvény pedig egy eszetlenség”. A politikus szerint a főváros küzdelme eredményeképpen új vízdíjakat fog kihirdetni a  kormány a gazdasági szereplőknek, de ez sem fogja megoldani azt, hogy 0 forint jut csőrekonstrukcióra. – Pedig csak a fővárosban évente 70 kilométernyi csövet kéne cserélni. A kormánynak le kellene ülnie Budapesttel, a településekkel, és letenni egy 30 évre szóló vízbiztonsági tervet – vélte.

• Az elmúlt évek munkáját értékelve hányast adna a fővárosnak vezetésnek?
• Milyen beruházások megvalósítása a legégetőbb Budapesten?
• Mi az, amiben szerinte „csúnyán csúsztat” Vitézy Dávid?
• Meg fogja-e kapni a főváros a hatmilliárdot a Lánchídra?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/50. számában találja. Vegye meg december 21-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!