Ultrakonzervatív keresztény jogász adhat „stratégiai tanácsokat” Novák Katalinnak

Ultrakonzervatív keresztény jogász adhat „stratégiai tanácsokat” Novák Katalinnak

Novák Katalin 2019-ben tüntette ki Christiaan Alting von Geusau-t a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével (Forrás: Bécsi nagykövetség Facebook-oldala)

A köztársasági elnök hivatala több tucat vállalkozóval és céggel köt néhány hónapos vagy akár többéves szerződéseket, a megbízottak között pedig rengeteg kormányközeli vállalkozót, „szakértőt” politikusrokont találhatunk. Cikkünkben a teljesség igénye nélkül ezeket a szerződéseket és kapcsolatokat próbáljuk bemutatni, melyek révén évente tíz- és százmilliós nagyságrendű megbízások landolnak a NER embereinél. Vagy egy olyan külföldi tanácsadónál, akinek iránymutatásai alapvetően befolyásolhatják a köztársasági elnök világlátását.

Tizenhatmillió virágokra

A Novák Katalinnak adott tanácsok előtt foglalkozzunk kicsit a külsőségekkel: ismert, hogy az elnök asszony szereti az esztétikus virágdíszítéseket. A palota virágdekorációit sokáig egy monori cég, a Kruchió Design biztosította – így volt ez már Áder János elnöksége idején is – 2022-ben azonban egy új, tehetséges dekoratőr is megbízást kapott. Ágostházy Borbála egyéni vállalkozóként készít protokolldekorációkat: a nyilvános szerződéslisták alapján a Sándor-palota 2022 novembere és 2023 decembere között közel 16 millió forintot fizethetett összeállításaiért.

• Ki az a dekoratőr, akinek testvére a Miniszterelnökség államtitkáraként dolgozik?
• 
Mennyi megrendelés fut be Matolcsy Ádám cégéhez , a köztársasági elnök hivatalától?
• 
Miért finoman szólva is aggályos a keresztény holland jogász professzor megbízása?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 1-jéig kapható 2024/4. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!