Vakációnk Hátaztánban

Vakációnk Hátaztánban

Mészáros Lőrinc leszáll Monte Carlóban a Rose d'Or luxusjachtról egy vélhetően nyolcmillió forintos táskával a kezében 2023 augusztusában (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Itt az augusztus, mindenki nyaralós fotókat posztol: a szomszéd Horvátból, a sógornő Görögből küldi a tengerpartos képeket. Hullámnézegetés, sejtelmesen áttetsző strandköpeny, nevető, homokvárat építő gyerekek – megannyi bizonyíték, hogy élni érdemes (évente legalább ezen a tíz napon), nem csak muszáj.

Pedig vakációzni itthon is lehet: na, nem a méregdrága Balaton-parton, hanem otthon, a szoba hűvösében. Aki nyitott szemmel jár hazánkban, Hátaztánban, valódi csodaországot fedezhet fel, ahol az élmények házhoz jönnek. Lépést sem kellett tennünk például ahhoz, hogy megtudjuk, a nemzet gázszerelője beújított egy 27 milliárd forintba kerülő jachtot, amit a részben a Mészáros Lőrinc, részben az állam tulajdonában álló Magyar Bankholding vásárolt meg. Ezen a hajókölteményen, a Rose D’oron (Arany Rózsa) álldogált savanyú arccal a gázszerelő felesége, Andi – kezében egy 300 forintos dobozos kávéval. Így mulat a magyar elit Capriban és Monte Carlóban: helyettünk és értünk teszik, mert tudják, hogy időnk, pénzünk, talán kedvünk sem lenne egy fényűző kiruccanáshoz. Ráadásul a közvagyonnal együtt magukkal vittek egy kis hazai virtust is. Mert ki más lenne olyan eredeti, hogy a minőségi kávéfogyasztás hazájában, Olaszországban dobozos kávélöttyöt igyon – mi ez, ha nem hungarikum?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 25-án megjelent, 2023/34. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!