Vidéki srácok

Vidéki srácok

Orbán Viktor Veszprémben 2023. október 23-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Budapest rossz, a vidék jó. Ez a „gondolat” lesz minden jel szerint a következő hónapok sorvezetője a Fidesz kommunikációjában. Ettől (is) reméli jövőre az európai parlamenti választások ötven százalék feletti szavazatarányú megnyerését, a vidéki települések letarolását a kormánypárt.

A tavalyi választás megmutatta, a Fidesznek a kétharmados parlamenti többséget érő győzelméhez sincs szüksége Budapestre. Már nem fuvolázzák, mint Tarlós István idején az ottani választóknak: ti vagytok a nemzet fővárosa. Úgy látszik, a fővárost elengedi az Orbán-párt, az ellenzéki főpolgármester karaktergyilkolása a stratégia; a várható veszteséget bőségesen remélik ellensúlyozni a máshol bezsebelhető szavazatokkal. Végül is bármennyire vízfejű ez a Trianonban megcsonkított ország, vidéken jóval többen élnek, mint Budapesten. Világos terv: ha ezt a törésvonalat sikerül elmélyíteni, a „bűnös város” ellen hergelni a vidéki magyarságot – a célközönség fakultatív módon egy kis antiszemita üzenetet is dekódolhat –, a Fidesz szavazóinak lemorzsolódása június 9-én nem látszik majd az arányokon.

• Hogy rendel mindent alá a „vidékiségnek” a Fidesz kommunikációs gépezete?
• Mi az orbáni trükk és mi lehet az ellenzéki ellenszere?
• „Identitáshazugság, amit a vidéknek a Fidesz kínál.”

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/43. számában találja. Vegye meg november 2-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!