Visszaüt az oltási rendben az adathamisítás

Visszaüt az oltási rendben az adathamisítás

Májer Sándorné szakápoló (b) beolt egy nõt az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, koronavírus elleni vakcinájával Ottmár Edit háziorvos salgótarjáni rendelõjében 2021. február 11-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Alig múlt harminc éves, nemrégiben alapított családot, említésre méltó betegsége nincs, és nem is volt. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) fellelhető adatai szerint azonban krónikus beteg, így szemben hetvenhez közelítő, valóban kórságokkal küzdő szüleivel, hamarosan beoltják, megkapta az értesítést erről.

A példánkban szereplő ifjú hölgy csak egy azok közül, aki a bárki számára elérhető saját kórelőzményei között furcsaságokat talál: konkrétan olyan betegségeket, amelyekkel nem küzd, és olyan kezeléseket, amelyekben sosem részesült.

Előfordult az is – mesélte nyugat-magyarországi forrásunk –, hogy a kezelőorvos konkrétan megmondta: úgy tudnak plusz forrást szerezni az intézménynek, s így szavatolni a működést, ha hivatalosan tovább tartják bent a betegeket, mint valójában, így jár utánuk a finanszírozás.

A fenti jelenség a magyar egészségügyet kicsit is ismerők számára nem újdonság. Ám hogy a betegutak valamikori meghamisítása most az oltási sorrendet is befolyásolja, aligha erősíti az intézményrendszerbe vetett bizalmat.

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!