Schobert Norbert, az öngyűlölet vámszedője

Schobert Norbert, az öngyűlölet vámszedője

Schobert Norbert (Fotó: Norbi Update LOW CARB/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Trónok harca című sorozat ikonikus pillanatában az áruló Theon Greyjoyt, akinek ártatlan gyermekek vére szárad a kezén, foglyul ejtik, és kegyetlenül megkínozzák. Az igazságérzetétől vezérelt néző az első percekben még elégtételt érez, és bosszúszomjas kárörömmel követi a történést, ez azonban hamarosan viszolygásba csap át, melyet nem sokkal később őszinte sajnálat vált fel, míg a néző végül teljes együttérzésével a Theonból módszeres megtöréssel aljasított Bűzös karaktere mellé sodródik. A történetnek két tanulsága is van: az egyik, hogy a néző jól teszi, ha ügyel arra, mit kíván; a másik, hogy a morális ítélkezést mindig előzze meg az emberség.

Legkésőbb Schobert Norbert ATV-s szereplésének tizedik percében a kárörömöm viszolygásba csapott át. Amit Rónai Egon és Szentesi Éva Schoberttel művelt, az nem újságírás – sem a kommunikációhoz, sem a tájékoztatáshoz, sem a vitához nincs semmi köze. Ez boszorkányper volt, mely olyan össznépi lincselésre rakta fel a gyalázat koronáját, ami méltatlan azokhoz a civilizációs eszményekhez, amelyeknek a nevében megszerveződött – nem is beszélve a pogrom második vonaláról, amely Rubint Réka háborús mértékű megszégyenítését képezte a kommentfalakon.

Ami elhangzott, még csak fel sem tudott iratkozni Schobert Norbert legártalmasabb mondásai közé az elmúlt évtizedekben, Európa egyik legelhízottabb országában azonban erre valahogy érzékenyebb a közvélemény, mint a cukor és a kokain tudományos látszatú összemosására, a poroszos gyermekidomítás dicséretére, vagy a rákosoknak ajánlott C-vitaminra.

A közösségi felháborodást még kevésbé tette átélhetővé, hogy az a celebvilág lincselte Schobertet a leghisztérikusabban, amely az év többi napján vele együtt üzletel, s frusztrálja a magyar nőket hazug fotóival és tökéletes párkapcsolataival éppoly pusztító módon, ahogy azt maga az Update-pápa teszi. De van, ami több a soknál: az „anya” fogalma olyan lap a pakliban, amelyet keresztény konzervatívok és liberális feministák egyaránt önérzetesen játszanak ki, ha úgy ítélik, hogy érdemes felölteniük áldozati pózaikat. Még a Coca-Cola is beszállt a lincselésbe, melynek részéről ez oly mértékű pofátlanság, mintha Donáth Annát egy vak komondor szexuális zaklatással vádolná.

Flaszter 73. - Mennyire okos Schobert Norbi? | Magyar Hang

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot... és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT. A Flaszter 2020. január 23-i adása. Dévényi István e heti vendégei: Ónody-Molnár Dóra, a 168 Óra munkatársa és Tompos Ádám, a Magyar Hang riportere.

Kétségtelen, hogy Schobert Norbert primitív módon általánosított, és érzéketlenül
alázott – csakhogy az ő trénerkarakterének ez az alapja, ő pedig évtizedek óta teszi ezt, és ez a hazai nyilvánosságban eddig valahogy sosem volt probléma. Most azt kellene komolyan venni, ahogy szépségkirálynők és popdívák pasijai és férjei arról magyaráznak, hogy a külső mennyire nem számít. Schobert Norbert egy soktényezős egyenletet butított le egyetlen faktorra, és címeres szociopataként az intim kötődésnek, az intellektuális kapcsolatnak és a közösen megélt múltnak semmilyen jelentőséget nem tulajdonított – holott nyilván ezek az erősebb tényezők, hisz húsz-harminc év alatt nincs az a test, amely ne veszítene a vonzásából.

Jellemző, hogy Schobert a nőket vette célba, véletlenül sem a férfiakat, akik szülés nélkül is sokkal gyakrabban hagyják el magukat – csakhogy épp a nők frusztrálása Schobert öngyűlölet-marketingjének fő művelete, ahogy finomabb eszközökkel a fél reklámszakma teszi ezt a kozmetikai cégektől a divatmultikig. Ezzel kinek volt valaha is baja? Legfeljebb a feministáknak, de nekik is fontosabbak a kvóták a parlamenti frakciókban meg a multinacionális részvénytársaságok igazgatótanácsában, mint a küzdelem a testkép sovinizmusával szemben.

Politikai egységet kovácsoltak Schobert nőalázó kijelentései | Magyar Hang

A teljes magyar közéletet Schobert Norbert nőalázó kijelentései tartják izgalomban hétfő óta. A fitneszguruból lett táplálkozási üzletemberből lett megmondóember arról értekezett egy Facebook-videójában, hogy a nők gyakran nem fogynak le terhesség után, ezért pedig férjeik már nem kívánják őket. „Sajnos a nők a szülésnél cseszik el, mert úgy gondolja, hogy értéket adott a férfinek, a családnak.

Schobert Norbert vérbeli XX. századi próféta, aki a húspiac testgazdasági részvényárfolyamait alapvető normalitásnak tekinti. Aligha érti, hogy a házasságokat és a párkapcsolatokat nem a szénhidrát szakítja szét, hanem pont ezek a primitív megfejtések: a partnerek megszégyenítése, hazugsága, csalása és önzése. Amennyire szexi vagy, annyit is érsz – erre trénelik az emberiséget a nyilvánosság aktorai, Schobert pedig csak egyike azoknak, akik erre alapozták megélhetésüket.

Amikor Tóth Gabi a kereskedelmi televíziózás és a pophulladék-gyártás legfőbb hazai dívája ennek nyílt megvallásával szemben támadásba lendül, önmaga legsötétebb titkát védelmezi. Úgy vágott önérzetesen gyakorolt ízléstelenségével és feltűnésre éhes ripacskodásával sokkal tehetségesebb és elmélyültebb nővére elé, hogy előnyösebb testzsírszázalékán kívül csak a bulvár szemérmetlen kiszolgálását tudja felmutatni. A Való világ és az Éjjel-nappal Budapest főcímzenéjét jegyző karaoke-hercegnő nem dalaival, hanem testéből, házasságából és gyermekéből lájkokat termelő magatartásával reprezentálja magát a magyar kultúrában.

A meleg Jézus és a gyalázat | Magyar Hang

A feminista Jézus-film után, amelyben Mária Magdolna felnyitja a názáreti rabbi szemét, így segítve neki elsajátítani a női nézőpontot, meghaladni azt az elnyomó fehér férfit, aki addigi élete során volt, s ezáltal Krisztussá nemesedni, most eljött az emberiségért a „langyi" Jézus Brazíliából.

Természetesen a legnagyobb hiba volna Schobert Norbertet felmenteni. Nevetséges nőgyűlölőnek beállítani, de nyilvánvalóan egy primitív és gátlástalan sarlatán, aki előre eltervelten és nyereségvágyból követi el magyarok millióinak kulturális megrontását. Schobert a kövérség fogalmának jelentését üzleti megfontolásból addig tágította, míg az ki nem terjedt a hetvenkilós tartományba esőkre is – ugyanakkor kár lenne egy személyben felelőssé tenni őt a nyilvánosságban zajló agymosásért, nők és férfiak tömeges megszégyenítéséért, a párkapcsolati diskurzus Instagram-fotókra váltásáért. Schobert Norbert még csak nem is igazán nagypályás gonosztevő, mindössze a testképfasizmus egyik közép-európai blockführere, de arra talán mégsem érdemes, hogy az ATV stúdiójában Rónai Egon és Szentesi Éva vele vívja ki a jobb érzésű néző együttérzését.

A Publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/5. számában jelent meg január 31-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/5. számban? Itt megnézheti!