Puzsér Róbert

Polgári hitvallás

Polgári hitvallás

Ha egy nap újra beköszönt a szabadság és a nemzeti önrendelkezés pillanata, nem szabad hagyni, hogy megint egy vagy két kiváltságos csoport sajátítsa ki Magyarország sorsát, javait, szellemi életét. Ehhez öntudat és anyagi biztonság kell.
Az önkényuralmak felemelkedése

Az önkényuralmak felemelkedése

Az elmúlt nyolc évtized a történelem legnagyobb összefüggő békekorszaka volt, és mintha az egész emberiségnek kezdene elege lennie abból, hogy a rossz vér akadálytalanul hömpölyög körbe az emberiség vérkeringésében anélkül, hogy bárki lecsapolná.
Elveszett pillanat

Elveszett pillanat

Ahogy Poncius Pilátus a tömeg tagjai elé terjesztette Krisztus kivégzésének tervét, hogy így átterhelje rájuk a gyilkosság felelősségét, aztán mossa kezét, a jelenkor populista politikusai éppígy nem vállalják a folyamatok formálásának görnyesztő ódiumát.
A woke-mozgalom nem antiszemita, de igénye azért lenne rá

A woke-mozgalom nem antiszemita, de igénye azért lenne rá

Ideje lenne a jobb szándékú woke-szimpatizánsoknak végre észrevenniük, hogy számos elvtársuk nemcsak a gázai palesztinok sorsa miatt aggódik, hanem a világuralmi szándékú nemzetközi bankszektor meg az általa finanszírozott zsidó háttérhatalom működése miatt is.
A véleménypribék lépést téveszt

A véleménypribék lépést téveszt

A nemzeti radikális kurzus mára oly mértékig elvadította szavazótáborát, hogy saját hívei tartják fogságban. Hiába próbál holmi Trombitás Kristóf visszabotorkálni a vállalhatatlanból a humánum ösvényére.
Hajdu Steve félreértett magyarsága

Hajdu Steve félreértett magyarsága

Hajdu Steve szerint a magyarságot lustasága és akarattalansága, karrierképtelensége és tespedt motiválatlansága teszi magyarrá – márpedig ezt egy akármennyire is önérzetes magyar pusztán a magyar kultúra huszadik századi teljesítményeire hivatkozva vissza kell, hogy utasítsa.
Játék a nagyságért

Játék a nagyságért

Orbán Viktor jövője Donald Trump visszatérésén áll vagy bukik. Ha az egykori elnök újra elfoglalja a Fehér Házat, Orbán Viktor az új nyugati jobboldal prófétájaként megigazul.
A krumplileves matematikája

A krumplileves matematikája

A nép a félperiférián aludni akar. Mivel a családján kívül senkivel nem ismer fel azonosságot, az sem zavarja, ha az egész országot ellopják a feje fölül, csak hagyják aludni. A legszebb altató a nagyság ábrándja, amit természetesen nem kell személyesen megélnie.
Hódoltság

Hódoltság

Sajnos le kell vonni azt a keserű tanulságot, hogy a Kárpát-medencében nem teremtődtek meg a polgári társadalom feltételei, márpedig egy olyan országot, amelynek a lakói nem polgárok, csoda lenne, ha demokraták vezetnének.
A válság uralása

A válság uralása

Orbán Viktor nem hisz abban, hogy a válság megoldható – vagy ha hisz: neki jobb megoldatlanul. Orbán Viktor nem akar többet, mint uralni a válságot.