Az Orbán-kormány mindig arra fordul, amerről erősebbnek érzi a szelet – Reptér Lakatos Júliával

Az Orbán-kormány mindig arra fordul, amerről erősebbnek érzi a szelet – Reptér Lakatos Júliával

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tényleg átalakulóban a globális világrend? Letaszíthatja-e bárki Amerikát a vezető nagyhatalmi pozíciójából? Hogyan befolyásolják olyan események a világhatalmi dinamikákat, mint Ukrajna orosz inváziója vagy a tajvani feszültségek Kína és Amerika között? Mit árul el Oroszország nagyhatalmi ambícióiról, hogy úgy látszik, nem bír el a Nyugat által támogatott Ukrajnával? Minek a béklyóiban küszködik az EU? Egyáltalán az unió lehet-e valaha, ha igen, mikor, valóban komoly globális hatalmi tényező? Mindebben hol helyezkedik el Magyarország? Mi jellemzi a magyar kormány és Orbán Viktor külpolitikáját? Látható ebben elmozdulás, és ha igen, mi? Tényleg „külpolitikai” párt a Fidesz, és mire ez a sok felvállalt konfliktus? Lakatos Júliával, a Méltányosság Politikaelemző Központ nemzetközi igazgatójával beszélgettünk.

A brüsszeli percekben Arató László tudósítónkkal a legutóbbi G20-csúcs témáit beszéltük át, és azt, hogy van-e és ha igen, milyen haszna, foganatja a világ 19 jelentős gazdaságát és az egész Európai Uniót tömörítő szervezetének.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.