Orbán hazárdjátékot játszik – Reptér Balázs Péterrel

Orbán hazárdjátékot játszik – Reptér Balázs Péterrel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mennyire volt és van benne a magyar külpolitikában a „különutasság”, a „Kelet-Nyugat” közötti összekötő, közvetítő szerep? Szövetségi politika: EU, NATO, Egyesült Államok – meddig mehet el a szövetséges a folyamatos protestálással? Oroszország és Kína: milyen lehetőségei vannak a magyar diplomáciának ezekbe az irányokba? Létezik-e pragmatikus, „egészséges” külpolitika az ilyen rezsimek felé, és annak hogyan kellene kinéznie? Határontúli politika: hogy érdemes hozzáállni a jelenlegi államhatárokon kívül élő magyar tömbökhöz? Miért nem szerencsés pártpolitikai szimpátia és a haverok mentén intézni a külpolitikát? Balázs Péter volt külügyminiszterrel, egykori uniós biztossal áttekintettük és értékeltük a jelenlegi magyar kormány külpolitikai tevékenységét.

E heti brüsszeli perceinkben pedig az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek az évértékelőjéről, a migrációs helyzetről, illetve az ukrán gabona lengyel-szlovák-magyar exporttilalom meghosszabbításáról beszélgettünk Arató László tudósítónkkal.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.