Zúgott a „Hol a csapatunk?” – tizenegy év után bajnok a Szeged

Zúgott a „Hol a csapatunk?” – tizenegy év után bajnok a Szeged

A bajnok Mol-Pick Szeged csapata ünnepel a férfi kézilabda NB I döntõjének visszavágó mérkõzése után a Telekom Veszprém otthonában, a Veszprém Arénában 2018. május 20-án. A szegedi csapat 29-26-ra kikapott a címvédõ Telekom Veszprémtõl, de összesítésben egyetlen góllal, 58-57-re jobbnak bizonyult riválisánál. (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kezdjük a lényeggel: a MOL-Pick Szeged férfi kézilabda csapata 11 év várakozás után megszerezte a bajnoki aranyérmet, miután a döntő vasárnapi visszavágóján csak három góllal kapott ki a Telekom Veszprém otthonában, és összesítésben egyetlen góllal, 58-57-re jobbnak bizonyult riválisánál. Carlos Pastor munkája végleg beérett, hiszen a spanyol mester az EHF Kupa megnyerését követően most végre felért a csúcsra a csapatával. Azzal a gárdával, melyet szinte minden évben újra kellett építenie, ám a kitartás meghozta a gyümölcsét. Már csak egy valami hiányzik Pastor mester szegedi eredménylistájáról: a Bajnokok Ligája Final Fourja. Ám kellő türelemmel az is meglehet rövidesen…

De nézzük most a bajnoki döntőt, amire a Szeged négygólos előnnyel érkezett – a múlt szombati első mérkőzést 32-28-ra nyerte a Tisza-parti csapat –, és úgy tűnt, hogy az első félidőben le is rendezik Bodóék a finálét. A 17. percben már hat góllal vezetett a vendégcsapat, sőt, a szünetre is megmaradt ebből három (14-17), így nem csoda, hogy a veszprémi közönség, amelyik egész szezonban kitartott a csapat mellett, kórusban kiabálta: „Hol a csapatunk? Hol a csapatunk?”

Aztán a vége előtt két perccel már hárommal vezetett a Veszprém, azaz mindössze egy találatra volt a hátránya ledolgozásától, illetve a bajnoki aranytól. Ám ez a Veszprém már nem az a Veszprém, amelyik ezt simán megoldotta volna. Talán a sok hiányzó, talán az edző rossz döntései miatt, végül a meccs hőse, a hét gólt dobó Bodó Richárd – aki a szegediek utolsó hét góljából hatot lőtt – végleg szétkergette a veszprémi álmokat. A vége 29-26 a hazaiak javára, de az igazi győzelmet ezúttal a szegediek aratták, és 11 szűk esztendő után megnyerték a bajnokságot, történetük során harmadszor, míg a veszprémiek a tizedik bajnoki ezüstjüket vehették át.

[caption id="attachment_905" align="aligncenter" width="1000"]

A veszprémi Petar Nenadic (k), valamint a szegedi Jonas Källman (b) és Bánhidi Bence (j) a férfi kézilabda NB I döntõjének visszavágó mérkõzésén, a Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged találkozón a Veszprém Arénában 2018. május 20-án.
(MTI Fotó: Bodnár Boglárka)[/caption]

A két csapat egyébként ismét jelentősen átalakul, hiszen Szegedről a spanyol José Manuel Sierra, az orosz Szergej Gorbok, a horvát Ivan Srsen és a brazil Thiagus Petrus, míg a veszprémiektől Schuch Timuzsin, a horvát Renato Sulic és Mirko Alilovic, valamint a spanyol Cristian Ugalde távozik a szezon végén.

Juan Carlos Pastor vezetőedző szerint csapata a két mérkőzés alapján jobb volt a Veszprémnél. „Természetesen nagyon örülök a bajnoki címnek. A két meccsen összességében jobbak voltunk, ezért megérdemeltük a sikert. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban viszont nem tudtunk gólt lőni, nagyon rosszul néztek ki a támadásaink. Amikor a veszprémiek visszajöttek a meccsbe, szenvedtünk, de a hajrában jó döntéseket hoztunk és elhittük, hogy meg tudjuk csinálni. Öt éve érkeztem ide, hogy elérjem a célomat, ami most sikerült. Nagyon nehéz itt bajnokságot nyerni, ezért a jövőben is nagyon nehéz dolgunk lesz" - fogalmazott a spanyol tréner.

A Veszprém vezetőedzője, Ljubomir Vranjes kijelentette, szörnyen kezdték a visszavágót, éppen azt csinálták, amit nem akartak. „Aztán mindent beleadtunk, visszaküzdöttük magunkat a meccsbe, sok sérültünk ellenére nyertünk, de ez ma nem volt elég. Remek csapattal találkoztunk, és a két meccs alapján valóban jobb volt a Szeged, jól védekezett és jól támadott. Dühös és csalódott vagyok” – magyarázta a svéd edző.

Eredmény, döntő, visszavágó:

Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 29-26 (14-17)

gólszerzők: Tönnesen 5, Gajic, Nenadic, Manaszkov 4-4, Ilic, Jamali, Blagotinsek 3-3, Nagy L. 2, Sulic 1, illetve Bodó 7, Sostaric, Skube 4-4, Källman 3, Thiagus Petrus, Sigurmannsson 2-2, Bánhidi, Blazevic, Srsen, Zsitnyikov 1-1

A párharcot 58-57-es összesítéssel a Szeged nyerte.