A Fradi megérdemelten győzött a derbin

A Fradi megérdemelten győzött a derbin

Az újpesti Mijusko Bojovic (b), Branko Pauljevic (j) és a ferencvárosi Ivan Petrjak (k) a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkõzésen a fõvárosi Groupama Arénában Fotó: MTI/Czagány Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha valaki a mostani Ferencváros-Újpest rangadóból akart véleményt alkotni a magyar labdarúgásból, vélhetően csak pozitívumokról tudna beszélni. Fantasztikus hangulat, telt ház, minden igényt kielégítő stadion, és valljuk meg, a magyar foci színvonalához képest egy jó iramú, fordulatos, izgalmas meccset láthattak a helyszínen és a televízió képernyője előtt a szurkolók.

A 224. derbi gyászszünettel kezdődött, a játékosok és a nézők Géczi Istvánra, a Ferencváros legendás kapusára emlékeztek, aki több mint ötszáz mérkőzésen védte a zöld-fehérek kapuját, és tagja volt az 1965-ban VVK-győztes csapatnak is. Vélhetően odafentről letekintő egykori kapusnak is tetszett az az élőkép, amivel a szurkolók beborították az egész stadiont.

A kezdést követően a zöld-fehérek azonnal támadólag léptek fel, és Davide Lanzafame már a negyedik percben megszerezhette volna csapata számára a vezetést. Az olasz csatár ekkor azonban még kihagyta a helyzetét, akárcsak Zsótér Donát a Fradi kapuja előtt, utóbbinak Dibusz lábbal védte közeli lövését. Ugyanakkor tartozunk az igazságnak azzal, hogy a két helyzet között majd fél óra telt el, és ebben a harminc percben – nagyon finoman fogalmazva – a mezőnyjáték dominált. A fordulást követően azonban végre emelkedett a színvonal, és a nézők azt kapták, amiért fizettek.  A Fradi irányította inkább a mérkőzést, és az 57. percben góllá érett a fölényük: Lanzafame vett le egy beadást nyolc méterre háttal a kapunak, majd fordulásból szép mozdulattal tekert a hálóba. Az Újpest hátrányban sem tudott újítani, állandósult a hazaiak fölénye, ráadásul a csereként pályára lépő Böde Dániel kis híján első labdaérintésből gólt szerzett, ám az újpestiek kapusa, Pajovic sokadik bravúrját bemutatva kivédte a csatár lövését. Az újpestiek a hajrában sem jelentették veszélyt a hazaiak kapujára, így a Ferencváros magabiztosan tartotta otthon a három pontot, és ezzel már hét pont az előnye a bajnokságban. Ez volt a két csapat történetének 224. bajnoki összecsapása, a zöld-fehérek immár 102 sikerrel rendelkeznek, 61 döntetlen és 61 vereség mellett.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Ferencvárosi TC-Újpest FC 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, 20 675 néző, Jv.: Andó-Szabó

FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister - Sigér, Spirovski - Varga R. (Frimpong, 87.), Bőle (Böde, 79.), Petrjak - Lanzafame (Gorriaran, 76.).

Újpest FC: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Nwobodo, Sankovic (Balázs B., 76.), Onovo, Beridze (Lukács D., 63.) - Zsótér – Novothny.

Gólszerző: Lanzafame (57.)