A sportnapilap szerint a Hungast vezetője lehet a Pécsi MFC új tulajdonosa

A sportnapilap szerint a Hungast vezetője lehet a Pécsi MFC új tulajdonosa

Fotó: Unsplash/Sandro Schuh

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már hosszabb ideje rebesgették, bár maga az érintett többször is tagadta, most mégis úgy tűnik, kormányközeli vállalkozó száll be a pécsi fociéletbe – derül ki a szabad pecs.hu cikkéből.  A portál az nso.hu videointerjúját idézve írt arról, hogy a PMFC elnöke, Győri János a klub tulajdonosi szerkezetének átalakulásáról beszélt, bár nevet nem említett. 

Miután György Tamás, a Hungast-cégcsoport vezetője már tavaly szeptemberben mezszponzorként jelent meg a pécsi focicsapatnál, Orbán Viktor kedvenc lapja biztosra veszi, hogy tulajdonost vált a klub. Cikkük szerint: „Az üzletember szombaton a helyszínen tekintette meg a baranyaiak Budafok elleni felkészülési meccsét. Úgy tudjuk, az átadás-átvétel folyamatban van, augusztus elejére válhat hivatalosan a PMFC tulajdonosává György Tamás, akit kerestünk az üzlettel kapcsolatban, de nem értük el. Győri János vasárnap annyit reagált sokat sejtetően megkeresésünkre, hogy az új tulajdonosnak valóban köze lehet a csapat mezszponzorához.”

Az nso.hu arról is ír, hogy a jogi akadály is elhárult az adásvétel elől, hiszen György Tamás nemrég eladta többségi tulajdonrészét a szintén NB II-es siófoki csapatban. Sőt, új játékosok érkezését is belengeti a lap: korábbi NB I-es játékosok is hamarosan szerződést köthetnek a PMFC-vel, akik a szombati edzőmeccsen pályára is léptek.

A Hungast-cégcsoportról közismert, hogy a közétkeztetési „piac” egyik legjelentősebb szereplője, és 2010 után sorra nyerte a közbeszerzéseket, így országszerte rengeteg településen, közintézményekben vannak jelen. Így Pécsett is.