„Az olimpiát nem lehet úgy elhalasztani, mint a labdarúgásban egy fordulót” – közölte a NOB elnöke

„Az olimpiát nem lehet úgy elhalasztani, mint a labdarúgásban egy fordulót” – közölte a NOB elnöke

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018. október 27-én. A NOB elnöke a Budapesten zajló birkózó-világbajnokság eseményeire érkezett Magyarországra (Fotó: MTI/Puskás Akadémia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a tokiói olimpia esetleges lemondása a legkevésbé tisztességes megoldás lenne a sportolókkal szemben. A sportvezető az Index által is idézett Südwestdeutschen Rundfunks műsorszolgáltatónak azt nyilatkozta: a koronavírus-járvány miatti lemondás a 206 országból érkező összesen 11 ezer sportoló álmát törné szét.

– Az olimpiai játékokat nem tudjuk úgy elhalasztani a következő szombatra, mint a labdarúgásban egy bajnoki fordulót – mondta Bach, aki a lausanne-i NOB-központ ideiglenes zárva tartása miatt otthonról végzi a munkáját.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt napokban – ahogy arról lapunk is többször írt – egyre több nemzeti olimpiai bizottság, sportoló és szakember fordult a NOB-hoz annak érdekében, vagy utalt nyilatkozatában arra, hogy a jelenleg sok szempontból bizonytalanná vált helyzetben el kellene halasztani a tokiói olimpiát, amelyet a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendeznének meg.

Schmitt Pál szerint a járvány miatt elhalaszthatják a tokiói olimpiát | Magyar Hang

A sportvezető szerint a NOB-nak nincs forgatókönyve a koronavírus okozta helyzetre.

Miként az Index megjegyzi: pénteken az Egyesült Államok úszószövetsége, szombaton pedig az amerikai atlétikai szövetség is az olimpia egyéves elhalasztását kérte a NOB-tól.