Tanult a Fidesztől a milliárdokkal kitömött Fradi

Tanult a Fidesztől a milliárdokkal kitömött Fradi

(Fotó: Wikipédia/Katona Marcell)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legnépszerűbb hazai sportklub interjúkérelmünkre annyit válaszolt, semmilyen körülmények között nem hajlandó együttműködni a Magyar Hanggal.

Miután kiderült, hogy az előző szezonban 30. bajnoki címét megszerző és a Bajnokok Ligájában induló Ferencváros labdarúgó csapata a bolgár Ludogorec gárdájával vívja meg első selejtezőjét a BL-ben, a Magyar Hang interjút kért Orosz Páltól, a Ferencváros vezérigazgatójától. A zöld-fehéreknél szokásos módon, illetve a Ferencváros kommunikációs igazgatójának, Volly Györgynek a kérésére - akit először telefonon értünk utol - elektronikus levél formájában adtuk be igényünket, amiben leírtuk, hogy mely témákat érintenénk a beszélgetés során:

  • az előző szezon értékelése sportszakmai és gazdasági szempontból,
  • a klub átigazolási politikája, utánpótlás nevelése;
  • a nemzetközi kupaszerepléssel kapcsolatos tervek és elvárások;
  • kapcsolat a szurkolókkal, valamint
  • a tao-támogatások, szponzori háttér alakulása.

Úgy éreztük, hogy a nagyrészt állami adóforintokból eltartott klubnak – a tárcáktól különböző jogcímeken 17,6 milliárd forint érkezett a Fradihoz – kötelessége egyre szélesebb körű olvasótáborunkat is megtisztelnie a válaszaival, ha már mindnyájan a csapat „szponzorai” közé tartozunk.

„A nemzetközi és a hazai labdarúgásban abszolút egyedi, ahogy a Fradi működik" | Magyar Hang

Mondhatnánk, hogy a 2018/19-es szezon az utóbbi évek egyik, ha nem a legsikeresebb éve volt a Ferencváros számára. A zöld-fehéreknél ugyanis a látványsportágak közül labdarúgásban - férfiaknál és nőknél egyaránt -, férfi vízilabdában és férfi jégkorongban magyar bajnoki címet szereztek, ráadásul pólósaik Bajnokok Ligája-győzelmet is arattak.

Ugyanis a legnépszerűbb csapatnál történtek ismertetése, arról való nyilatkozása nem lehet politikai megfontolás tárgya. Legalábbis normálisan működő demokráciában semmiképpen sem.

 

 

Tévedtünk, ugyanis 24 órán belül megérkezett a válasz, íme:

Tisztelt uram!

Köszönjük megtisztelő érdeklődésüket, de az FTC – semmilyen formában - nem kíván együttműködni sem a Magyar Hang nyomtatott, sem annak online verziójával. Munkájukhoz további sikereket kívánva,

üdvözlettel:

FTC Sajtó

 

Úgy tűnik tehát, hogy a klub alaposan megtanulta azt, amit a Fidesz, illetve a magyar kormány elvár, azaz a neki nem tetsző, politikailag független sajtóorgánumok számára ez a válasz futja. Persze, mire is számíthattunk volna, ha egyszer a Fradi elnöke, Kubatov Gábor egyben a Fidesz alelnöke és pártigazgatója is.

Az FTC elutasítása beleillik a kormányzati szervek, minisztériumok gyakorlatába is. Emlékezetes: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egy korábbi kormányinfón lapunk kérdésére elárulta, „a Magyar Hangot, mint médiumot a minisztériumok jelentős része nem tartja olyan fórumnak, amelynek válaszolni kéne".

Immáron nem először tapasztaljuk meg azt, hogy a sportot is teljesen maga alá gyűrte a politika, és a kormánynak nem tetsző lapok, online szerkesztőségek munkáját ott és úgy akadályozzák, ahogy csak tudják.

Most éppen egy olyan klub tette ezt meg, amelyiket – újfent hangsúlyozva – főleg az adófizetők pénzéből tartanak el. A fenti rövid válaszban ugyanis az is benne van, lapunk semmilyen információra, válaszra, interjúra nem számíthat a Ferencvárostól, legyen szó a labdarúgókról egészen a triatlonosokon át az ökölvívókig.

A nyilvánvaló diszkrimináció miatt lapunk a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) álláspontját is kikéri.

Természetesen amennyiben a zöld-fehér klub meggondolná magát, mi örömmel elkészítenénk a fent említett témakörökben az interjút Orosz Pállal. Mert számunkra is fontos az, ami az ország legnépszerűbb csapatánál, a Ferencvárosnál történik.