Úszóbotrány: Szilágyi Liliána is véleményt mondott az abuzáló edzőkről

Úszóbotrány: Szilágyi Liliána is véleményt mondott az abuzáló edzőkről

A későbbi győztes Szilágyi Liliána a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a Négy Nemzet Úszóversenyén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszodában 2020. július 24-én. (MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemrég indult YouTube-csatornáján videós közleményben reagált Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, olimpikon Turi György mesteredző szavaira. 

Turi György a 24.hu-nak adott interjújában arról beszélt: Szilágyi, aki 2015-ig vele dolgozott, később levelet írt neki, amelyben arról is szó esett, mennyire sajnálja, hogy nem maradt a kezei alatt. „Tudom, de akkor még nem én döntöttem sajnos. Én maradni akartam, és ezért nem maradhattam. De tudom, mire lettünk volna képesek!” – emelte ki ezt az üzenetrészletet Turi. 

Az úszónő videós nyilatkozata szerint ez a levél valóban létezik, de a tartalma összetettebb: „Turi György egy nagyon kis szeletet idézett, pontosabban szerkesztett össze az ott, abban a levélben általam leírtakból, amely ráadásul egy magánjellegű beszélgetés volt.” Mint hozzátette, az ominózus levél körülményeit, tartalmát nemsokára egy hosszabb videó keretében fogja megosztani.

Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy teljes mellszélességgel kiáll a sporttársai mellett, azok mellett, akik már megszólaltak és akik még meg fognak. Emellett elítél mindennemű abúzust, uszodán belül vagy kívül, az élet minden területén, „az abúzáló edzőknek, szakembereknek nincs helye a sportban (sem)”.

Turi azt követően adott interjút a 24.hu-nak, hogy korábban Cseh László, Kozma Dominik, majd Egerszegi Krisztina edzőtársa, Kiss Noémi író és Dara Eszter egybehangzóan arról számolt be, az edző lelki és fizikai terrorban tartotta őket. 

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Turi György korábbi edzői munkája kapcsán öttagú bizottság felállításáról döntött csütörtöki elnökségi ülésén, a szakember pedig a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette tevékenységét mint a MÚSZ szakmai alelnöke, illetve az edzőbizottság elnöke.