Újabb volt úszó beszélt az edzői brutalitásról

Újabb volt úszó beszélt az edzői brutalitásról

Turi György Risztov Évával (Fotó: Risztov Éva/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután Cseh László nemrégiben az uszodában uralkodó megfélemlítésről, illetve Turi György edző által gyakorolt testi fenyítésről nyilatkozott, egy másik korábbi úszó, Kiss Noémi is hasonló élményekről számolt be. Állítása szerint Turi György egyszer a vécében „agyba-főbe vert” egy fiút, írja a Blikk.

Kiss Noémi szerint a Spartacusban annak idején Kiss László volt a vezetőedző. Ő maga sosem alkalmazott testi fenyítést – erre a célra szolgált Turi György segédedző, aki elvégezte Kiss László helyett a „piszkos munkát”, ha valaki nem volt képes az elvárásoknak megfelelően teljesíteni.

Kiss Noémi elmondása szerint az edzéseken általános brutalitás köztudott úszói körökben. Ő Egerszegi Krisztinával együtt edzett, és együtt rettegtek az edzéseken az edzők által előidézett légkörben. Szerinte azért csak most kezdtek beszélni az úszók az erőszakról, mert eddig mindenki félt.

Kiss Noémi ugyanakkor Cseh Lászlót is kritizálja azért, mert korábban az úszószövetség elnökségi tagja volt, mégsem tett semmit az atrocitások ellen.

Turi György korábban Cseh László nyilatkozatára reagálva meglehetősen furcsán „tagadta” a veréseket. Mint elmondta, sohasem ütötte meg Cseh Lászlót, de „előfordulhatott, hogy rákoppintottam a kezére, akár a fejére is”.