Csalódást keltő meccsen vesztett 5-0-ra a magyar válogatott

Csalódást keltő meccsen vesztett 5-0-ra a magyar válogatott

Gulácsi Péter kapus gólt kap a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen Düsseldorfban 2024. szeptember 7-én.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közel három hónap után Düsseldorfban találkozott ismét a magyar és a német válogatott, visszavágó helyett viszont csalódást keltő meccs lett ez a nemzeti csapat részéről. Nyáron az Európa-bajnokság keretében mérkőztek meg, most pedig a világbajnoki sorsolásról döntő Nemzetek Ligájában, a korábbi 2-0 után pedig ezúttal már 5-0-s vereséget kellett elszenvednünk. Pedig a németeknél ezúttal hiányzott Manuel Neuer vagy Toni Kroos, míg a magyaroknál három csere volt: a védelembe bekerült Dárdai Márton és Balogh Botond, Loïc Nego pedig visszatért a jobbszélre.

Az ötödik percben ugyan majdnem büntetőhöz jutottunk, mikor Varga Barnabás elesett, de a videóbíró nem jelzett, ment tovább a játék. A 20. percben még fölényben volt a Marco Rossi-féle válogatott, a 27. percben viszont megszületett az első német gól Niclas Füllkrug részéről. Később csatlakozott hozzá Jamal Musiala, Florian Wirtz, a csereként beálló Aleksandar Pavlović és Kai Havertz.

Marco Rossi egyébként a héten arról beszélt, hogy Szoboszlai Dominik és más játékosok is sokkal jobb formában vannak, mint az Eb-n. A szövetségi kapitány kifejtette: „Általában annyit tudunk támadni, amennyit az ellenfél enged. Szeretnénk tartani a labdát, de ismerjük a német válogatott minőségét, tőlük függ, mennyit lesz nálunk. Mindenesetre félelem nélkül fogunk pályára lépni ellenük, mindenki bizonyítani szeretne azután, hogy az Európa-bajnokságon kikaptunk tőlük.”

A magyar válogatott jövő kedden Bosznia-Hercegovinát fogadja a Nemzetek Ligája második fordulós mérkőzésén a Puskás Arénában.