Egész hétre lemondta külföldi programjait Orbán Viktor

Egész hétre lemondta külföldi programjait Orbán Viktor

Orbán Viktor az árvízi védekezés szakembereivel (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Parlamentben tervezett vita mellett több más külföldi programját is lemondta a hétre Orbán Viktor – ezt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte a Magyar Hanggal. Mint írta, az árvízi védekezés miatt döntött így a kormányfő, így elhalasztotta a hét második felében tervezett látogatását a Vatikánban, továbbá lemondta részvételét az ENSZ Közgyűlésén, New Yorkban. Utóbbin végül Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogja képviselni Magyarországot.

Orbán Viktor hétfőn egy Facebook-videóban már jelezte, hogy a jelenlegi helyzetben nem hagyja el az országot. – Természetesen amíg nem érjük el a csúcspontot, és nem vagyunk túl a nehezén, addig én nem megyek el az országból, hanem itthon vagyok. Amíg a csúcsponton nem vagyunk túl, mindenki itthon van és áll a baj elhárításán dolgozók rendelkezésére – fogalmazott. Akkor konkrétumokat nem említett, de azt lehetett sejteni, hogy a strasbourgi vitán így nem vesz részt. Az Európai Parlamentben a magyar uniós elnökség lett volna napirenden és most először zajlott volna vita Orbán Viktor és Magyar Péter között. A Tisza Párt vezetője egyébként már korábban jelezte, hogy az esemény elhalasztását tartja a megfelelő lépésnek jelenleg.