Menü


Bérczessy Gergely  

A SZERZŐ TOVÁBBI CIKKEI

Da bibere Csécsi László 2024. december 30.

Alternatíva vagy kompromisszum? Gyöngyözőborok szilveszterre

Tévhit, hogy a gyöngyözőbor a nyári forró napok itala. Szilveszteri pezsgőalternatívának sem utolsó. Most három, viszonylag könnyen hozzáférhető tételt kóstoltunk.
Da bibere Csécsi László 2024. december 23.

Da bibere: Karácsonyi Tokaj-puccs

Elege van Tokajból, de kell valami a karácsonyi asztalra? Ünnepi különkiadásunkban annak jártunk utána, ki tud-e állítani a másik huszonegy borvidék egy tokaji alsó polcra valót, vagy nem ússzuk meg Aszú nélkül az ünnepet.
Da bibere Csécsi László 2024. december 17.

Da bibere: a zalai Megváltó

Bakonyi Károly egyetlen államilag elismert kékszőlőjének bora került most elénk.
Da bibere Csécsi László 2024. december 06.

Da bibere: Lehet zöld az ég és lehet kék a fű. Na de fehér a Kadarka?

Da bibere rovatunkban ezúttal Mészáros Pál Fehér Kadarkáiról írjuk le tapasztalatainkat.
Da bibere Csécsi László 2023. december 28.

Lassabb bontás, hosszabb élvezet – Pét-Nat szilveszterre

Mi az a Pét-Nat? És mit kezdjünk vele? Halmosi Áron Ékkő Borműhelyének két kiváló tételével bemutatjuk a természetes pezsgőt, és hogy szerintünk kiknek érdemes idén champagne helyett ebből behűteni egy-két palackkal az óév búcsúztatására.
Da bibere Csécsi László 2023. december 22.

Karácsonyi borok Tokajból

A karácsonyi ünnepkört mi sem tudjuk elképzelni édes tokaji borok nélkül! Az igen széles palettáról hármat választottunk. Lássuk, melyiket miért és mihez érdemes inni!
Da bibere Csécsi László 2023. március 14.

Egy bor, aminek önbizalma van

Borászatoknál, főleg a Balaton környékén, Mátrában és Pannonhalmán itt-ott; éttermek, bisztrók kínálatában elvétve találkozunk Traminivel. A harsány zamatú borkülönlegesség az utóbbi évtizedben kémiai kasztrálás áldozata lett. De talán még van remény.
Da bibere Csécsi László 2023. február 19.

Mit ér a Furmint, ha dörgicsei?

Erről mást gondolunk mindhárman, még ha egyes dolgokban összecseng is a véleményünk. Hogy pontosan mit, az mindjárt kiderül. A Da bibere második kiszemeltje a Mörk Pincészet 2020-as Furmintja volt a „Mészkemencé”-ből. Poharat a kézbe!
Da bibere Csécsi László 2023. február 06.

Kitört a szigligeti tűzhányó! Bemutatjuk a Szatmári Borbirtok Vulcanus-tartálymintáját

Három férfi leül bort inni. Ez nem egy vicc felütése, hanem most induló rovatunk lényege és esszenciája. Ritkán kóstolt fajták, párhektáros családi pincészetek, rivaldafénytől távol eső borvidékek. És a véleményünk. Őszintén, érthetően. Kóstoljon velünk!

Szakonyi Károly: Mindig megtaláltam az örömöt

Szakonyi Károly háborús és ’56-os élményeiről, írói útjáról, a Marika presszóról, megfigyelésekről és egy laza barna kontyról. Interjú!

Törőcsik Mari: Ezek nagy titkok, nagy pillanatok és soha el nem múló szeretetek

Eddig nem közölt interjúval emlékezünk a Nemzet Színészére. Az olykor elkalandozó, kedvesen csapongó történetekből elénk tárul lényének megfoghatatlan varázsa.
Ugrás az oldal tetejére