Menü


Da bibere

Alternatíva vagy kompromisszum? Gyöngyözőborok szilveszterre

Tévhit, hogy a gyöngyözőbor a nyári forró napok itala. Szilveszteri pezsgőalternatívának sem utolsó. Most három, viszonylag könnyen hozzáférhető tételt kóstoltunk.

Da bibere: Karácsonyi Tokaj-puccs

Elege van Tokajból, de kell valami a karácsonyi asztalra? Ünnepi különkiadásunkban annak jártunk utána, ki tud-e állítani a másik huszonegy borvidék egy tokaji alsó polcra valót, vagy nem ússzuk meg Aszú nélkül az ünnepet.

Da bibere: a zalai Megváltó

Bakonyi Károly egyetlen államilag elismert kékszőlőjének bora került most elénk.

Da bibere: Lehet zöld az ég és lehet kék a fű. Na de fehér a Kadarka?

Da bibere rovatunkban ezúttal Mészáros Pál Fehér Kadarkáiról írjuk le tapasztalatainkat.

Újra elővettük dédapáink borát – Sillereket kóstoltunk

A siller az a vörösbor (vagy az a rozé?), amit két-három napig héjon hagynak, és utána préselik ki. Az egri Tóth Ferenc, a szekszárdi Tüske Pince és a villányi Sauska sillerét kortyoltuk el.

Lassabb bontás, hosszabb élvezet – Pét-Nat szilveszterre

Mi az a Pét-Nat? És mit kezdjünk vele? Halmosi Áron Ékkő Borműhelyének két kiváló tételével bemutatjuk a természetes pezsgőt, és hogy szerintünk kiknek érdemes idén champagne helyett ebből behűteni egy-két palackkal az óév búcsúztatására.

Karácsonyi borok Tokajból

A karácsonyi ünnepkört mi sem tudjuk elképzelni édes tokaji borok nélkül! Az igen széles palettáról hármat választottunk. Lássuk, melyiket miért és mihez érdemes inni!

Egy bor, aminek önbizalma van

Borászatoknál, főleg a Balaton környékén, Mátrában és Pannonhalmán itt-ott; éttermek, bisztrók kínálatában elvétve találkozunk Traminivel. A harsány zamatú borkülönlegesség az utóbbi évtizedben kémiai kasztrálás áldozata lett. De talán még van remény.

Mit ér a Furmint, ha dörgicsei?

Erről mást gondolunk mindhárman, még ha egyes dolgokban összecseng is a véleményünk. Hogy pontosan mit, az mindjárt kiderül. A Da bibere második kiszemeltje a Mörk Pincészet 2020-as Furmintja volt a „Mészkemencé”-ből. Poharat a kézbe!

Kitört a szigligeti tűzhányó! Bemutatjuk a Szatmári Borbirtok Vulcanus-tartálymintáját

Három férfi leül bort inni. Ez nem egy vicc felütése, hanem most induló rovatunk lényege és esszenciája. Ritkán kóstolt fajták, párhektáros családi pincészetek, rivaldafénytől távol eső borvidékek. És a véleményünk. Őszintén, érthetően. Kóstoljon velünk!
Ugrás az oldal tetejére