Menü


Da bibere

N. Fejérváry Gergő 2024. január 07.

Újra elővettük dédapáink borát – Sillereket kóstoltunk

A siller az a vörösbor (vagy az a rozé?), amit két-három napig héjon hagynak, és utána préselik ki. Az egri Tóth Ferenc, a szekszárdi Tüske Pince és a villányi Sauska sillerét kortyoltuk el.
N. Fejérváry Gergő 2023. december 28.

Lassabb bontás, hosszabb élvezet – Pét-Nat szilveszterre

Mi az a Pét-Nat? És mit kezdjünk vele? Halmosi Áron Ékkő Borműhelyének két kiváló tételével bemutatjuk a természetes pezsgőt, és hogy szerintünk kiknek érdemes idén champagne helyett ebből behűteni egy-két palackkal az óév búcsúztatására.
N. Fejérváry Gergő 2023. december 22.

Karácsonyi borok Tokajból

A karácsonyi ünnepkört mi sem tudjuk elképzelni édes tokaji borok nélkül! Az igen széles palettáról hármat választottunk. Lássuk, melyiket miért és mihez érdemes inni!
N. Fejérváry Gergő 2023. március 14.

Egy bor, aminek önbizalma van

Borászatoknál, főleg a Balaton környékén, Mátrában és Pannonhalmán itt-ott; éttermek, bisztrók kínálatában elvétve találkozunk Traminivel. A harsány zamatú borkülönlegesség az utóbbi évtizedben kémiai kasztrálás áldozata lett. De talán még van remény.
N. Fejérváry Gergő 2023. február 19.

Mit ér a Furmint, ha dörgicsei?

Erről mást gondolunk mindhárman, még ha egyes dolgokban összecseng is a véleményünk. Hogy pontosan mit, az mindjárt kiderül. A Da bibere második kiszemeltje a Mörk Pincészet 2020-as Furmintja volt a „Mészkemencé”-ből. Poharat a kézbe!
N. Fejérváry Gergő 2023. február 06.

Kitört a szigligeti tűzhányó! Bemutatjuk a Szatmári Borbirtok Vulcanus-tartálymintáját

Három férfi leül bort inni. Ez nem egy vicc felütése, hanem most induló rovatunk lényege és esszenciája. Ritkán kóstolt fajták, párhektáros családi pincészetek, rivaldafénytől távol eső borvidékek. És a véleményünk. Őszintén, érthetően. Kóstoljon velünk!
Ugrás az oldal tetejére